От х:

Днес в x:

Бъчварова за исканата оставка: БСП да каже кой уби Кюлев

Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че не приема сериозно искането на БСП за оставка на цялото ръководство на МВР.

Вчера от левицата призоваха до една седмица Бъчварова и целият й екип да подадат оставка заради несправяне с битовата престъпност и заради стрелбата в Слънчев бряг, която рефлектира върху туризма.

"Не го приемам сериозно, защото опозицията може да си говори каквото иска. Докато БСП не отговори кой и защо извърши убийствата по време на техния мандат,като започнеш с Емил Кюлев и завършиш с Георги Илиев, защо не са задържани извършителите, как е проведено разследването и защо те, въпреки че изпратиха жандармерия, не се справиха с битовата престъпност, не се отнасям сериозно към техните експертни мнения", коментира Бъчварова пред журналисти, цитирана от БТА

Тя подчерта, че всички участници в рамките на няколко часа след инцидента в Слънчев бряг са установени и задържани. 

На заседанието на вътрешната парламентарна комисия в сряда обаче Бъчварова е признала пред депутатите, че стрелбата не е битов инцидент или "махленска свада", както я нарече премиерът. По думите ѝ причината главният секретар на МВР Георги Костов да каже, че става дума за спор за паркомясто била, че "бил много уморен, защото работил цяла вечер", цитира я "Стандарт". 

По-късно главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че всъщност причината е спор затеритория, която е източник на солидни доходи от престъпна дейност и така бяха потвърдени съмненията, че обявената от МВР версия не отговаря на истината.

Пред народните представители Бъчварова заявила още, че раненият Димитър Желязков - Митьо Очите имал само 33 глоби за нарушения на пътя в рамките на една година. Така тя отговорила на въпрос защо, след като МВР има обосновани предположения за престъпна дейност, не предприема мерки. 

Вчера зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов защити Бъчварова и заяви, че оценката за нея дава премиерът. Бойко Борисов досега не е коментирал, но до този момент винаги е хвалил работата й.

По повод друга гореща тема - дали Турция продължава да отказва приема на бежанци по споразумението за реадмисия, днес вътрешният министърът заяви, че към момента нямат положителен отговор, но ще изчакат. Бъчварова съобщи, че българският посланик в Анкара Надежда Нейнски вчера е имала среща с нейни колеги, но няма официален документ. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Та
    таралежко
    0 -1
    14:11, 24 юни 2016
    Не мога да разбера тая жена малоумна ли е или е ГѝОНСУРАТ Отдавна цялата страона вижда че това нее нейна работа и трябваше да напусне отдавна но тя си натиска парцалите виждайки се в ролята на някакъв ангел спасител Захапала здраво кокяла и не пускаТакова дебелоочие има само в нея и Москов
Последни новини