От х:

Днес в x:

Френският кабинет забрани синдикална демонстрация

Френските власти тази сутрин забраниха шествието против оспорваната реформа на трудовото право, което синдикати искаха да организират утре в Париж, предаде АФП.

Тази мярка се очакваше, тъй като властите се опасяват от прояви на насилие, каквито имаше при предишни подобни протести, поясни БТА .

Това е първата от десетилетия забрана на синдикална демонстрация във Франция. Решението дойде, след като седем синдиката отказаха да организират събиране на симпатизанти на едно място, нещо което би било по-лесно за контролиране от властите.

Имайки предвид това, префектът на полицията в Париж посочва в комюнике, че "няма друг избор освен да забрани провеждането на демонстрацията".

Синдикатите на пилотите във френската авиокомпания "Ер Франс" отмениха четиридневната стачка, планирана за тази седмица, предаде по-рано Асошиейтед прес.

Пилотите са постигнали споразумение с компанията за условията на труд, поясняват агенциите.

Три от пилотските синдикати заявиха, че управата на "Ер Франс" се е съгласила да не прилага мерките, които щяха да доведат до намаляване на заплатите и съкращаване на персонала.

Социалното напрежение, включително намеренията на недоволните пилоти, създадоха сериозни затруднения на властите при подготовката и откриването на Европейското футболно първенство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини