От х:

Днес в x:

Изповед през сълзи на бащата на световната шампионка

Господ има. Цвети се подобрява. Вече движи леко пръсти. Вярваме в Господ, вярвайте и вие. Не обвинявам никого. Паля свещи, дано Господ е добър.

Това казва в интервю през сълзи за "Меридиан мач" бащата на световната шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла Цветелина Стоянова - Йордан Стоянов-Старото.

Той е треньор по бокс и един от символите на столичния клуб "Славия".

Във вторник дъщеря му скочи от шестия етаж на апартамента, в който живее баба й в блок 319 в столичния жк "Надежда". Тя бе транспортирана в "Пирогов" в много тежко състояние и претърпя двучасова животоспасяваща операция, при която бе изваден далакът й.

От лечебното заведение съобщиха тази сутрин, че състоянието на Цвети Стоянова остава непроменено. Тя е в Централна реанимация, на апаратна вентилация и се бори за живота си.

"Имала е късмет, казват лекарите...Дано и при възстановяването има късмет. Още е на командно дишане, но вече движи леко пръсти на ръцете и краката. Има подобрение. Вярвам на лекарите. Според тях няма нужда от нова интервенция. Панкреасът е засегнат. Само да се оправи - тя ще си каже всичко, което й е било на душата. Аз я обичам толкова много. Господ знае колко я обичам", казва бащата.

По думите му, днес лекарите в "Пирогов" трябва да направят ядрено-магнитен резонанс на Цвети, от който ще стане ясно състоянието на шампионката.

Йордан Стоянов споделя, че чувства огромната подкрепа на много хора. Обаждат му се и колеги спортисти - олимпийски, световни медалисти от САЩ, от Испания и от цяла България.

"Не обвинявам никого. Никой няма представа какво се е случило. Тя, като се оправи - Дай Боже - ще каже какво точно е станало. Тя, само тя...Бдим над нея, всички. Аз не съм спал, нито съм ял. Паля свещи всеки ден. Даже пратих хора в Солун да запалят свещ. Дано Господ е добър...но той е добър. Аз знам", допълва Стоянов.

Той е бил на състезание в Ямбол, когато му съобщават за трагедията с Цвети. Бащата споделя, че през последните месеци почти не е виждал дъщеря си заради състезания и спортни лагери.

"Баба й знае най-много, но само Цветелина си знае...Аз не знам на кой свят съм, синът ми Начко (боксьорът Найден Стоянов - бел.ред) движи нещата и само ми казва - "Татко не бой се...". Благодаря на цялата държава. Лекарският екип, който се грижи за дъщеря ми, е перфектен. Дано има късмет под грижите на тези лекари да се оправи. Това е Божа работа. Каквото и да направим ние, оттам нататък е Господ. Това е истината", заключва бащата.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини