От х:

Днес в x:

Не крийте побоите в училище

Прикриването на случаите на насилие в училище не помага за овладяването и превенцията на агресията между децата, каза при откриването на днешната кръгла маса по проблема шефът на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" в Хасково Димитър Виденов. На нея присъстваха педогази, школски директори, представители на местната комисия за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни, на детска педогическа стая.

Виденов бил потресен от заглавие на първа страница във вестник "Труд" от началото на ноември: "Забраняват със закон боя между ученици и учители".

Секретарят на местната комисия за борба срещу перстъпленията на малолетни Юлия Динкова пък разказа за тийнейджър от Хасково, силно зависим от дрогата. В неговото училище решили проблема с него просто като го изключили, възмути се тя. Но категорично отказа да каже кое е училището. Да се иска това било несериозно.

Сега младежът, който вече е навършил 18 години и е пълнолетен, уплътнява времето си единствено със скитане по улиците и търсене на наркотици, добави тя.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини