От х:

Днес в x:

Преглед на печата.Борисов с обещание за репресии върху”главанаци” на морето

Вестник „24 часа” излиза днес с водещо заглавие от вчеращното изказване на премиера Борисов и заканата му за „тотални репресии върху главанаците по морето”. Няма да жертваме милионите туристи по морето и милиардите, които се очакват като приходи в бюджета, за сметка на няколко главанаци там. Абсурд! Тотална репресия ще има за тях. Законна, с всички форми - полиция, данъчни, ДАНС. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Раковски. Той предупреди, че тежки последици ще има за всеки, който се опитва да проваля сезона.

„Труд”. Мигрантите в София - колкото в чужбина, е водеща тема за изданието.От 2007 до 2015 г. миграцията в София е колкото в чужбина, сочи анализ на Института за пазарна икономика. 21%, или 157 000 души от решилите за сменят местожителството си, са избрали столицата. Други 21 процента са заминали зад граница. 58 на сто, или 430 000 души, са се прехвърлили към други области в страната. От данните става ясно, че 79% от миграцията е вътрешна

Най-важната новина за вестник „Стандарт” са 36-те  лв., които са задължителна такса на Иракли. Любители на дивия плаж Иракли останаха изумени, след като се оказа, че трябва да броят по 36 лв., за да стигнат до морето, съобщава в. "Стандарт".

Концесионерът е превзел по-голямата част от плажа и свободна зона почти няма. Поставени са табели "В платената зона не се допуска разполагането на собствени плажни принадлежности".  По-голямата част от дивия плаж е превърната в лъскава платена зона за плажуване.

 „Монитор” вади на преден план проверките по морето. Слънчев бряг под обсада от НАП, ДАНС и МВР, над 400 проверени. Два дни след кървавата престрелка, Слънчев бряг почерня от ченгета. Униформени буквално окупираха курорта и започнаха масирани проверки. Старт на акцията бе даден късно вечерта в петък.  Хора на ДАНС и Икономическа полиция тръгнаха по ресторанти, барове и дискотеки, придружавани от екипи на НАП. Успоредно с това тече и паралелна акция за проверка на скъпи лимузини, както разпореди преди броени дни премиерът Борисов. "Да се провери всеки един луксозен автомобил, който влезе в курорта през сезона - произход на средства, фирми, на кой се води, как е купен и как докаран", гласеше заповедта. Безпрецедентните мерки идват като отговор на жестоката вендета, разиграла се в ресторант "4 you" между групировките на Митьо Очите и Божо Кравата, при която Митьо Очите беше прострелян с пет куршума, неговият гард Сашо Водолаза загина, а друг от хората му бе тежко ранен, припомня изданието.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини