От х:

Днес в x:

Борисов: Имаме поне 20-30 болници на свръхвисоко ниво

Дай боже да няма болни, но на който му се случи, ще му предложим най-доброто в света. Затова сме се обединили – община, бизнес, държава.

Искаме от най-болния народ в Европа, да направим най-здравия, каза премиерът Бойко Борисов, който откри многофункционален медицински комплекс "Уни Хоспитал" в Панагюрище, предаде БГНЕС. 

Борисов уточни, че това е най-мащабната инвестиция за българското здравеопазване през последните 25 години. 

"В медицинския център за лъчелечение са вложени над 80 млн. лв. по публично-частно партньорство. Благодарение на борбата с контрабандата, усилията на МВР, прокуратурата и приходните агенции, събрахме повече приходи в бюджета и резултатите са видими. В България вече можем да говорим за поне 20-30 болници, които са на свръхвисоко ниво, каквато е и откритата днес болница в Панагюрище", допълни още Борисов.

Той отбеляза, че с болници като новоотритата родните специалисти могат да предложат на болните хора най-доброто в света като апаратура.

"Не ми губете времето с изгонен от народа премиер, не ми се занимава въобще с него", каза Борисов по повод коментара на Пламен Орешарски, че България върви по пътя на Гърция.

По времето на Орешарски нямаше шеф на митниците, дори журналистите не знаеха името му. Назначиха заместник-вътрешен министър за 2 часа, който сега чете декларации срещу мен в парламента. За 2 часа и после го махнаха, припомни Борисов. 

„Помните ли репортажите си от Общинска банка в София, помните ли че искаха и нея да съборят? Само заради това трябва Орешарски да бъде разследван. Добре че удържахме и този натиск, иначе след КТБ щеше да падне и Общинска банка“, обърна се Борисов към журналистите. 

Колкото до случая в Слънчев бряг, Борисов заяви, че сигурността в района там е гарантирана. 

Той съобщи, че в момента на територията се провеждат акции на ДАНС, съвместно с НАП, като само за изминалата нощ са открити 7 заведения, които са крили приходите си.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини