От х:

Днес в x:

Тролят красивите дебелани. Контраатака на бодипозитивните в социалните мрежи

Изображение 1 от 2

    Стандартите за красота трябва да бъдат либерализирани, анорексичните манекенки бяха забранени със закон в много страни. Но придобиващото популярност в социалните мрежи течение "бодипозитив" залитна към възхвала на твърде пищни форми... Дали това е здравословно и социално отговорно? Всъщност никоя крайност не е. И ето, че се появи реакция и срещу това. Изобщо не става дума за хейт, а по-скоро за вразумяване... Или дебел тролинг?

    Thinner Beauty смятат, че нищо хубаво няма в надноменото тегло и обвиняват "бодипозитив" в пропаганда на затлъстяването. С малко усилия дебелите биха изглеждали много по-добре, и противниците на излишните килограми показват това ... твърде нагледно.

    Авторите на идеята Thinner Beauty вече понасят удари заради възледите си за красотата на човешкото тяло, или по-точно заради начина, по който представят концепцията. В крайна сметка от всички страни ни заливат с информация колко е нездравословно наднорменото тегло, колко вредни са бързите закуски, масовото производство на храни, всиките онези консерванти и оцветители... Но сайтът на именно този проект е блокиран, а фейсбук страницата - вече два пъти. Обаче не се отказват, въпреки обвиненията, че обиждат хората с наднормено тегло.

    Тролинг или не, манипулираните с Photoshop снимки вървят с текстове за затлъстяването и вредата от наднорменото тегло за здравето. Не са указани източници за цитираните статистически данни, но ето някои от тях:

    Thinner Beauty твърдят, че 68,5 процента от възрастните в САЩ са с наднормено тегло, 34,9 процента страдат от затлъстяване. Хората с САЩ консумират 31 процент повече калории, отколкото преди 40 години. Ако тенденцията се запази през 2030 година 51 процента от населението с САЩ ще страда от затлъстяване.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини