От х:

Днес в x:

Отмениха доживотния затвор за убиец. ДДС афера скара съд и прокуратура. Преглед на печата – 30 октомври

Апелативният съд в Пловдив е върнал на хасковската прокуратура доживотната присъда на Назъм Азис, който преди две години разстреля таксиметровия шофьор Димитър Янакиев, съобщава във водещо заглавие днешният брой на "Новинар юг". Причина за връщането е, че не са снети обвиненията срещу ключовия прокурорски свидетел.

След ръката държавата реже главата на инвалид, информира още на първа страница вестникът. Заради античовешки норматив от 2005 г. спират 100-те лева пенсия на Венета Чернева от Хасково. По темата е и коментара на страница 3, чието заглавие е цитат от изказването на Огнян Герджиков в парламента: Член първи: България вече не е държава.

Бият спешно бетон в стената на "Тракиец", информира още изданието. Работници на "Напоителни системи" запушвали дупките по мократа част на стената преди идващата зима.

Новата тръба от Ябълково готова през 2010 година, съобщава още изданието. Обявена е нова обществена поръчка по проекта, за който строителното министерство е отделило 3. 5 млн. лв. Подмяната на тръбата стартира през тази година, но бе спряна, защото строителите не съобразили, че трасето пресича жп линия.

Хасковско с 15 пъти по-малко проекти от Благоевградско, акцентира още на страницата изданието. Информацията е на шефа на хасковската търговско промишлена палата Янчо Янев.

"Ливърпул" се прицели в трима от "Хасково", четем на спортната страница в броя. От английския гранд харесали играта на Атанас Кръстев, Бейсим Бейсим и Дениз Сабри, и тримата са 93-и набор.

Цивилизацията край Изворово не отстъпва по нищо на гръцката, казва в интервю пред вестника археологът Борислав Бориславов.

ДДС афера скара съд и прокуратура, анонсира в заглавие над главата днешният брой на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 9 страница. Повод за материала е отчета на прокуратурата в Хисар, където били посочени 6 дела, върнати на хасковските обвинители от съда. Според прокурорите – неоснователно. Сред тях е и делото за ДДС аферата за 12 млн. лв., първото по рода си в страната.

Харчат европари за бар-плотове и кафе-машини, пише в челното заглавие на първата си страница изданието. Става дума за ОбС- Харманли, който вчера одобри луксозното оборудване по европейски проект.

Болницата в Ивайловград пред фалит, четем още в броя. Лечебницата дължи 51 000 лв. за ток и вода, а лекарите са без заплати от август.

Върховен прокурор на проверка през задния вход, акцентира на криминалната страница вестникът за вчерашното посещение на Мила Георгиева от ВКП в окръжна прокуратура Хасково. Висшата обвинителка бе прекарана през задния вход, за де избегне среща с журналисти, които все пак се срещнаха с нея. Резултатите от проверките на прокуратурата и полицията в Хасково за спрените наказателни производства срещу кмета Георги Иванов се очакват днес.

В Орлов дол чакат бизоните, четем още на страницата. Там се изгражда ферма за отглеждане на екзотичните животни.

Нова машина на ВиК духа с 200 атмосфери, отбелязва изданието за придобивката на водното дружество в Хасково. Това е машина за продухване на канали, която е купена по закона за обществените поръчки.

ХТПП пое издръжката на крепостта "Свети дух", пише вестникът в материал на цялата 10 страница. Информацията е от вчерашната пресконференция на шефа на палатата Янчо Янев. След приключването на проекта за реставриране на крепостта "Свети дух" се оказало, че няма кой да поеме издръжката на помощния персонал, който се грижи за обекта. От ХТПП ги назначили при себе си, за да опазят историческия паметник.

Селски кмет отстреля 250-килограмов глиган, пише на 16 страница изданието. Управникът на харманлийското село Черепово Делчо Маджаров гръмнал гиганта в местността "Бялата пръст".

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Повече - във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини