От х:

Днес в x:

Porsche подготвят изцяло нов модел?

Постоянно се въртят слухове за нови модели от големите спортни компании, като няма как в тях да не попада и Porsche. И докато в повечето случаи слуховете са си чисти спекулации, то в този случай изглежда да има някаква доза истина.

Представител на Porsche разкри, че изцяло нов модел се подготвя в момента в базата на компанията в Щутгарт. Междувременно от чуждото автомобилно издание www.leftlanenews.com представиха илюстрация, която показва как евентуално може да изглежда въпросният нов модел.

Според финансовия директор на Porsche, Холгер Хертер, немският производител на спортни автомобили обмисля изцяло нов модел, който да бъде съвместно развит с Volkswagen. Хертер отказа да разкрие повече информация за новия модел, но е казал пред друго издание, Motor Authority, че в момента се водят усилени дискусии на най-високо ниво, както и че Porsche и Volkswagen вероятно ще вземат решение още тази година.

Спекулациите за новия модел преминаваха през спортен хечбек до компактен SUV модел, но като че ли най-вероятно изглежда той да представлява наследник на Porsche 914 (базиран на прототип на VW за спортен автомобил със средноразположен двигател). Новият 914 би трябвало да бъде позициониран под Boxster и Cayman, но все пак ще притежава запазената марка на Porsche – боксеровия шестцилиндров двигател.

Както се вижда от илюстрацията, Porsche може да предприемат по-радикална дизайнерска стъпка с новия си роудстър, като е видимо влиянието на суперспортния Carrera GT.

И все пак не се изключва възможността за спортен хечбек, базиран на VW Golf, но на този етап това изглежда малко вероятно. Porsche не се поколебаха да произведат SUV (който макар и малко противоречив, се оказа огромен успех), но немският производител вероятно няма с такава охота да произведе автомобил с предно задвижване. Но пък с развиването на GTI модел със задвижване на четирите колела, не трябва да се изключва напълно възможността за хечбек на Porsche.

Повече детайли за новия модел би трябвало да се появят в следващите няколко седмици, като дотогава ще има само слухове. Нищо чудно обаче в Детройт през януари да бъде показано нещо интересно от Porsche…
www.leftlanenews.com
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини