От х:

Днес в x:

Porsche създаде най-бързата си кола

Всеки добре знае, че Porsche не произвежда какви да е автомобили, а всеки следващ модел е по-добър от предишния и надхвърля очакванията.

Това е и една от причините не всеки да може да си позволи да кара Porsche. С навлизането на електрическите автомобили на пазара от компанията отговориха и на тази тенденция с Porsche Taycan.

Колата е наистина забележителна, но една нейна версия надминава дори най-смелите ни представи. Оказва се, че Porsche Taycan Turbo GT е най-мощната и бърза кола, която компанията е произвеждала до момента.

Става дума за над 1000 к.с. под капака и ускорение от 0 до 100 км/ч за само 2.3 секунди. Максималната скорост на Taycan Turbo GT пък е забележителните 305 км/ч. Електрическият автомобил дори вече счупи няколко рекорда за бързина, а дори все още не е пуснат в продажба.

Първо с Ларс Керн зад волана Porsche Taycan Turbo GT направи обиколка на пистата Нюрбургринг за 7:07:55. Това е с 26 секудни по-бързо от Porsche Taycan Turbo S Sport и с 18 секунди по-бързо от Tesla Model S Plaid.

Porsche представи модела с Weissach пакет от подобрения, който включва заден спойлер, с който записа рекордно време и на пистата Weathertech Raceway Laguna Seca в Калифорния. Отново с Керн зад волана  Taycan Turbo GT направи обиколка на пистата за 1:27:87. По-бързо от всеки друг електрически автомобил до момента, пише Electrek.

Именно този пакет с подобрения прави ускорението още по-впечатляващо, като с него от 0 до 100 км/ч електромобилът достига за 2.2 секунди.

"За да докажете смелостта си на пистата, не е достатъчно просто да имате възможно най-много мощност. Цялостният пакет от ускоряване и спиране, сцепление в завой, аеродинамика, стабилност и фина настройка трябва да е правилен", казва Кевин Гийк, който е вицепрезидент на моделната линия Taycan.

Новият Taycan Turbo GT разполага с фукнцията Attack Mode, която осигурява на автомобила допълнителна мощност от 50 kW. Колкото до пробега, той зависи от стила на каране, разбира се, но по данни от WLTP е около 555 км.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини