От х:

Днес в x:

Nissan и Honda обединяват усилия, за да се справят с конкуренцията

Автомобилният сектор се е ориентирал към производството на все повече електромобили, като поне към момента изглежда, че именно те ще са бъдещето.

На пазара вече има доста голямо изобилие от електрически автомобили, като се очаква през следващите няколко години то да стане дори още по-голямо.

Конкуренцията ще е ожесточена, но понякога в нея се раждат добри партньорства. Като това между Nissan и Honda. Преди няколко дни имаше твърдения, че двете компании са решили да си партнират в производството на достъпни електромобили.

А сега тези твърдения бяха потвърдени от източник от Nissan пред Nikkei. Двете компании са подписали меморандум, чрез който се споразумяват да си партнират при разработването и производството както на електрически автомобили, така и на батерии.

Японските компании ще се опитат да създадат нови софтуерни платформи, компоненти за електромобили е други свързани технологии. "Важно е да се подготвим за нарастващия темп на трансформация в мобилността в средносрочен и дългосрочен план", казва изпълнителният директор на Nissan Макото Учида.

Тошихиро Мибе, който е изпълнителен директор на Honda, пък добавя, че ще видят дали комбинирането на технологии и знания ще им позволи да станат лидери в индустрията, пише Electrek.

Новината за партньорството между Nissan и Honda идва след като и двете компании останаха доста зад лидерите в производството на електромобили - Tesla и китайската BYD. Според източници, една от целите на японците е да направят така, че да произвеждат по-евтини електрически автомобили, за да са конкуренти на китайците.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини