От х:

Днес в x:

Кмет се появи като негър-травестит, после се покая

Кметът на американското градче Арканзас Сити ( Канзас) Мел Кун (Mel Kuhn) се извини за публичното си появяване като негър-травестит. През миналия уикенд той победи в благотворителен конкурс за травестити.

Мероприятието било проведено от Court Appointed Special Advocates (CASA), организация с нестопанска цел, която помага на деца от проблемни семейства. Кметът се явил на конкурса в женски дрехи, гримиран с тъмна боя за обувки. Всъщност заимствал образа от героя на Еди Мърфи в „Норбит".

Макар журито на конкурса да обявило Кун за "творчески талант", изпълнението му било прието за обидно от борците с расовата дискриминация. Кметът нямал намерение да се оправдава, но след срещата с представители на Националната асоциация за съдействие на прогреса на цветнокожото население (NAACP) преразгледал позицията си.

Кун заявил, че вече съзнава грешката си, но подчертал, че не е искал никого да обиди и се опитвал само да разсмее публиката. Той помолил не бъде възприеман като расист и обещал да сътрудничи на NAACP и другите правозащитни организации.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини