От х:

Днес в x:

Въоръжен обра магазин на полицейски тъст. Преглед на печата – 30 септември

Маскиран и въоръжен здравеняк обра магазин за хранителни стоки в кв. "Орфей" в 1 часа през нощта, съобщава челно в днешния си брой "Хасковска Марица". Разбойникът ударил 59-годишния Борис Стамов и отмъкнал 80-те лева от оборота. Изданието допълва, че бакалията е собственост на тъста на хасковски полицай.
Играта съвсем загрубя. Щом взеха да ограбват и семействата на полицаи, какво да кажем ние, обикновените хора. Някой да знае къде се продават калашници?

Хулигани разграбват закрито школо, информира от първата си страница "Хасковска Марица". Помощната постройка в двора на училището в Болярово е обект на хулигански набези, алармира изданието. От общината обещават да проверят сигнала.

Удрят фирми нарушители с жестоки глоби, акцентира в броя изданието. Санкциите за работещи без трудов договор от 1500 лева стават 15 бона. Ако не излязат на светло, много малки фирми са застрашени от фалит, защото глобите се налагат за всеки един нередовен служител и сумата може да набъбне до непосилна цифра, предупреждават от инспекцията по труда.

Местят 280 кубика пестициди, информира още вестникът. Негодните препарати в района на бившето селскостопанско летище край Тополовград ще бъдат преместени заради промяна в собствеността на терена.

Петима хасковски съдии се сдобиват с ранг на върховни магистрати, пише още изданието. Други четирима очакват да им бъде присъден апелативен ранг. Това предстои да реши днес висшият съдбен съвет.

"Хасково" постигна победа за сбогом, пише на спортната си страница изданието. Става дума за победата на тима над "Странджа Металург" като гост. В касата на отбора няма пукнат лев.

"Хасково" губи служебно в неделя заради 500 лева, интерпретира темата "Новинар юг". Сумата, която липсва в касата, е необходима за съдийските такси за предстоящия в неделя мач срещу "Розова долина". По правилата на БФС в такива случаи се присъжда служебна победа за изрядния отбор.

Гаф стопира регистрирането на строителите, акцентира на първа страница днешният брой на "Новинар юг". Срив в системата удължава срока за регистрация на дюлгерите до 15 октомври.

МОН се скъпи на автобуси, общината наема превозвачи, четем още в броя. 8 са били поисканите от Хасково школски рейсове, уточнява пред вестника заместник кметът Татяна Димитрова, която преди седмица ги бе уточнила на 6. Общите места в тях трябвало да са 256. Вместо това МОН проводило едва 4 автобуса със 72 места.

Санитарките в Димитровград поискаха по-високи заплати, пише още вестникът. Че кой не иска.

Поезията осиротя без Коста Павлов, отбелязва изданието новината за смъртта на един от най-големите съвременни български поети – Константин Павлов.

Стефан Цирков стана летописец на чалгата, пише на забавната 12 страница изданието. От вчера "Империята Пайнер 1:1. Истинската история на чалгата" е по вестникарските будки. В нея са разказани неща от кухнята и будоара на певиците и деликатни подробности от кариерата на чалга звездите. Цирков като нищо ще си изкара боя. Обаче пълно щастие няма – славата иска жертви.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробностите – във вестниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини