От х:

Днес в x:

Алфредо Торес и Мария Сапунджиева идват в Димитровград с “Голямата печалба”

Нашумелият в последните години майстор на салсата Алфредо Торес и актрисата Мария Сапунджиева ще гостуват на димитровградска сцена с пиесата на Ектор Кинтеро "Голямата печалба". Постановката е дело на шуменския Драматично-куклен театър "Васил Друмев" и се очаква да напълни салона на местния ДТ "Апостол Карамитев".

Освен пластичния Алфредо и сценичната му партньорка Мария Сапунджиева, в роли от творбата на кубинския автор ще влязат още Кольо Михайлов, Паулина Козовска, Илиана Тимева, Александра Михайлова, Кольо Стайков, Валентин Ченков, Гергана Гълъбова и др.

"С основание „Голямата печалба" е смятана за един от върховете на съвременния латиноамерикански театър", коментира за читателите на dgpazar.eu Калина Монева от екипа на ДТ "Апостол Карамитев", който е със статут на открита сцена. Централно място в пиесата заемат бедните хора от покрайнините на кубинската столица, с техните постоянни грижи по прехраната и неосъществените мечти.

"Това е свят, постоянно изложен на превратностите на съдбата, в който щастието е по-скоро видение, отколкото реалност, а нищетата – вечен спътник", коментира Монева, опитвайки в аванс да разкрие подробности около сюжетната линия на автора.

Героите на Кинтеро са дълбоко свързани с кубинската земя. Те са експанзивни, на моменти дори по детски наивни в постъпките си. Но същевременно носят неподозирана и от самите тях сложност и вътрешна противоречивост. В тях намират ярко въплъщение на редица от острите социални проблеми на съвремието.

Пиесата получава голямо международно признание. Тя печели националната награда на Международния театрален институт, първа награда на Латиноамериканския театрален институт и първа награда на Международния театрален институт (Париж). Освен на български, "Голямата печалба" е преведена на руски, английски, френски и сръбски езици. Пресъздавана на сцена е в Русия, Куба, България, Мексико, Югославия и Швейцария.

На димитровградска сцена началото на постановката ще бъде дадено от 19 часа на 2 октомври, уточниха от екипа на местния Драматичен театър "Апостол Карамитев".
Източник: dimitrovgrad4u.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Случаен виц

Последни новини