От х:

Днес в x:

14 °C

КАТ плаче за съд. Преглед на печата – 18 септември

Бюрократичен гаф мъчи шофьори в КАТ, пише над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Става дума за формуляри, които не са съобразени с промени в закона и които представляват документ с невярно съдържание, както биха се изразили юристите. Вестникът описва патилата на шофьор, глобен за превишена скорост. При получаването на наказателното постановление от гишето на КАТ-Хасково, го накарали да подпише разписка, че го е получил, както и че си е получил обратно отнетия от катаджиите контролен талон. Но в действителност талонът се връща едва когато се плати глобата. А това може да стане до месец.
Излиза, че от КАТ принуждават шофьорите да подписват документ с невярно съдържание. Човек е изправен пред дилемата – или да не подпише и да остане на практика без книжка, или да подпише декларация, която не отговаря на истината.
Изданието публикува коментар на юристи, които твърдят, че ако човек реши да съди КАТ, почти сигурно е, че ще спечели.
Дразнещо е, че най-педантичната институция, която може да ти вгорчи живота за два километра в час над допустимото, така лекомислено се отнася към собствената си документация. Промяната на един формуляр отнема само няколко минути.

Лекари от 3 отделения напускат болницата, акцентира още на първата си страница изданието. Без специалисти остават Детско, Инфекциозно и Трето вътрешно, допълва вестникът. Причините са ясни – мизерните заплати. Посоката също е ясна – Западна Европа, където лекарите получават много повече от шофьорите, които ги возят в таксито. За разлика от България.

Отглеждат прасета под прозореца на детска стая, четем още в броя. Жител на квартал Болярово се видял в чудо – съседката отглеждала три прасенца под носа му. Отглеждането на животни в града, включително в кварталите, е забранено, коментират от служба КОРС на общината. Оттам разчитали на сигнали на граждани, защото не можели да обходят всички къщи.
Че могат, могат. Не във всяка къща се отглеждат прасета. В противен случай свинското нямаше да е толкова скъпо.

Весела Лечева облече децата на Спортното, акцентира изданието. 87 комплекта анцузи и екипировки за футбол, баскетбол и хандбал подарили от агенцията за младежта и спорта на хасковското школо.

Кюмбе остави баба без дом, инцидентът станал в кв. "Орфей", изнася в заглавие над главата си днешния брой на "Новинар юг". Съборетината пламнала вчера сутринта и изгоряла до основи, пише изданието.
Рано започнаха тази година инцидентите с кюмбетата, още не е свършил септември. Какво ли ни чака, като дойде истинският студ?

Школо с 280 деца се спаси, пише още на първата си страница вестникът. Става дума за училището в Караманци, където РИОКОЗ отложи 15 септември заради недовършени ремонти. Вчера инспекторите разрешили започването на учебния процес.

Склададжия изгоря с 1000 лева след жалба за сирене, акцентира още изданието. Фирма "Анди 94" била проверена от инспектори заради жалба на възрастна жена, че й пробутали сирене с дъх на мухъл. Собственикът на склада бил заварен от репортерите да боядисва и ремонтира помещението. На снимката във вестника се виждат пропуканите стени на склада, в който се съхраняват храни. Мила родна картинка. В една цивилизована страна щяха да го срутят с багер.

Билетчето за тролея поскъпна с 10 стотинки, четем още в броя. Вече плащаме по 50 ст. за возенето, увеличението се налага заради поскъпналия ток, обясняват от "Тролейбусен транспорт" и припомнят, че автобусите от градския транспорт отдавна возят за левче.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
28 окт 2020
Последни новини