От х:

Днес в x:

КАТ плаче за съд. Преглед на печата – 18 септември

Бюрократичен гаф мъчи шофьори в КАТ, пише над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Става дума за формуляри, които не са съобразени с промени в закона и които представляват документ с невярно съдържание, както биха се изразили юристите. Вестникът описва патилата на шофьор, глобен за превишена скорост. При получаването на наказателното постановление от гишето на КАТ-Хасково, го накарали да подпише разписка, че го е получил, както и че си е получил обратно отнетия от катаджиите контролен талон. Но в действителност талонът се връща едва когато се плати глобата. А това може да стане до месец.
Излиза, че от КАТ принуждават шофьорите да подписват документ с невярно съдържание. Човек е изправен пред дилемата – или да не подпише и да остане на практика без книжка, или да подпише декларация, която не отговаря на истината.
Изданието публикува коментар на юристи, които твърдят, че ако човек реши да съди КАТ, почти сигурно е, че ще спечели.
Дразнещо е, че най-педантичната институция, която може да ти вгорчи живота за два километра в час над допустимото, така лекомислено се отнася към собствената си документация. Промяната на един формуляр отнема само няколко минути.

Лекари от 3 отделения напускат болницата, акцентира още на първата си страница изданието. Без специалисти остават Детско, Инфекциозно и Трето вътрешно, допълва вестникът. Причините са ясни – мизерните заплати. Посоката също е ясна – Западна Европа, където лекарите получават много повече от шофьорите, които ги возят в таксито. За разлика от България.

Отглеждат прасета под прозореца на детска стая, четем още в броя. Жител на квартал Болярово се видял в чудо – съседката отглеждала три прасенца под носа му. Отглеждането на животни в града, включително в кварталите, е забранено, коментират от служба КОРС на общината. Оттам разчитали на сигнали на граждани, защото не можели да обходят всички къщи.
Че могат, могат. Не във всяка къща се отглеждат прасета. В противен случай свинското нямаше да е толкова скъпо.

Весела Лечева облече децата на Спортното, акцентира изданието. 87 комплекта анцузи и екипировки за футбол, баскетбол и хандбал подарили от агенцията за младежта и спорта на хасковското школо.

Кюмбе остави баба без дом, инцидентът станал в кв. "Орфей", изнася в заглавие над главата си днешния брой на "Новинар юг". Съборетината пламнала вчера сутринта и изгоряла до основи, пише изданието.
Рано започнаха тази година инцидентите с кюмбетата, още не е свършил септември. Какво ли ни чака, като дойде истинският студ?

Школо с 280 деца се спаси, пише още на първата си страница вестникът. Става дума за училището в Караманци, където РИОКОЗ отложи 15 септември заради недовършени ремонти. Вчера инспекторите разрешили започването на учебния процес.

Склададжия изгоря с 1000 лева след жалба за сирене, акцентира още изданието. Фирма "Анди 94" била проверена от инспектори заради жалба на възрастна жена, че й пробутали сирене с дъх на мухъл. Собственикът на склада бил заварен от репортерите да боядисва и ремонтира помещението. На снимката във вестника се виждат пропуканите стени на склада, в който се съхраняват храни. Мила родна картинка. В една цивилизована страна щяха да го срутят с багер.

Билетчето за тролея поскъпна с 10 стотинки, четем още в броя. Вече плащаме по 50 ст. за возенето, увеличението се налага заради поскъпналия ток, обясняват от "Тролейбусен транспорт" и припомнят, че автобусите от градския транспорт отдавна возят за левче.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини