От х:

Днес в x:

1 °C

КАТ плаче за съд. Преглед на печата – 18 септември

Бюрократичен гаф мъчи шофьори в КАТ, пише над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Става дума за формуляри, които не са съобразени с промени в закона и които представляват документ с невярно съдържание, както биха се изразили юристите. Вестникът описва патилата на шофьор, глобен за превишена скорост. При получаването на наказателното постановление от гишето на КАТ-Хасково, го накарали да подпише разписка, че го е получил, както и че си е получил обратно отнетия от катаджиите контролен талон. Но в действителност талонът се връща едва когато се плати глобата. А това може да стане до месец.
Излиза, че от КАТ принуждават шофьорите да подписват документ с невярно съдържание. Човек е изправен пред дилемата – или да не подпише и да остане на практика без книжка, или да подпише декларация, която не отговаря на истината.
Изданието публикува коментар на юристи, които твърдят, че ако човек реши да съди КАТ, почти сигурно е, че ще спечели.
Дразнещо е, че най-педантичната институция, която може да ти вгорчи живота за два километра в час над допустимото, така лекомислено се отнася към собствената си документация. Промяната на един формуляр отнема само няколко минути.

Лекари от 3 отделения напускат болницата, акцентира още на първата си страница изданието. Без специалисти остават Детско, Инфекциозно и Трето вътрешно, допълва вестникът. Причините са ясни – мизерните заплати. Посоката също е ясна – Западна Европа, където лекарите получават много повече от шофьорите, които ги возят в таксито. За разлика от България.

Отглеждат прасета под прозореца на детска стая, четем още в броя. Жител на квартал Болярово се видял в чудо – съседката отглеждала три прасенца под носа му. Отглеждането на животни в града, включително в кварталите, е забранено, коментират от служба КОРС на общината. Оттам разчитали на сигнали на граждани, защото не можели да обходят всички къщи.
Че могат, могат. Не във всяка къща се отглеждат прасета. В противен случай свинското нямаше да е толкова скъпо.

Весела Лечева облече децата на Спортното, акцентира изданието. 87 комплекта анцузи и екипировки за футбол, баскетбол и хандбал подарили от агенцията за младежта и спорта на хасковското школо.

Кюмбе остави баба без дом, инцидентът станал в кв. "Орфей", изнася в заглавие над главата си днешния брой на "Новинар юг". Съборетината пламнала вчера сутринта и изгоряла до основи, пише изданието.
Рано започнаха тази година инцидентите с кюмбетата, още не е свършил септември. Какво ли ни чака, като дойде истинският студ?

Школо с 280 деца се спаси, пише още на първата си страница вестникът. Става дума за училището в Караманци, където РИОКОЗ отложи 15 септември заради недовършени ремонти. Вчера инспекторите разрешили започването на учебния процес.

Склададжия изгоря с 1000 лева след жалба за сирене, акцентира още изданието. Фирма "Анди 94" била проверена от инспектори заради жалба на възрастна жена, че й пробутали сирене с дъх на мухъл. Собственикът на склада бил заварен от репортерите да боядисва и ремонтира помещението. На снимката във вестника се виждат пропуканите стени на склада, в който се съхраняват храни. Мила родна картинка. В една цивилизована страна щяха да го срутят с багер.

Билетчето за тролея поскъпна с 10 стотинки, четем още в броя. Вече плащаме по 50 ст. за возенето, увеличението се налага заради поскъпналия ток, обясняват от "Тролейбусен транспорт" и припомнят, че автобусите от градския транспорт отдавна возят за левче.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
28 яну 2021
Последни новини