От х:

Днес в x:

Данъчните глобяват мелница 20 пъти

Мелница в областта беше санкционирана от НАП-Хасково заради неотчетени продажби, съобщиха от данъчната дирекция. Проверката е установила, че от близо 2 години в обекта няма касова книга и не са водени дневни и месечни отчети за доходите от извършваните сделки. Връчени са 20 акта на фирмата по Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби заради липса на отчети за продължителен период от време. По всеки от актовете минималната възможна глоба по Закона за ДДС е 200 лева.

13 мелници и обекти за съхранение на зърно в областта провери НАП-Хасково през последния месец. В някои от тях данъчните инспектори проведоха наблюдение чрез постоянно присъствие, казаха от дирекцията. Целта на проверките бе да се регистрират действителните количества произвеждано, доставяно или продавано зърно, и да се противодейства на евентуално укриване на реализираните приходи и дължимото ДДС.

Подобни наблюдения на продажбите, допълнени от инвентаризация на наличните стокови запаси, насочени отново към защита на приходите за бюджета от ДДС, дирекцията в Хасково предприе и в големи складове за търговия със строителни материали и автомобили втора употреба.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини