От х:

Днес в x:

Три служби разследват купчина кости край Хасково

Представители на три държавни институции – екоинспекцията РИОСВ, здравната инспекция РИОКОЗ и хасковската дирекция за ветеринарен контрол ДВСК, огледаха тази сутрин мястото в местността "Свети дух" край града, където са изхвърлени огромно количество кости и животински остатъци. В дерето на стотина метра след отбивката за чешмата са изхвърлени повече от 20 найлонови чувала с кости. Вонята от гниенето се носи на десетки метри околовръст.



За изхвърлените животински кости писа днес "Хасковска Марица". Изданието алармира за случая по сигнал на читател. Мястото е предпочитано от много жители на Хасково за излет в почивните дни, а непоносимата миризма отравя въздуха наоколо.

На мястото пристигнаха Петър Стаматов от РИОСВ, д-р Любомира Борисова от ДВСК и Петя Василева от РИОКОЗ (на снимката долу). Съставен бе констативен протокол, в който се пропоръчва незабавното отстраняване на животинските остатъци.



Кола на варненския екарисаж днес е в Хасково и до края на деня ще откара костите за изгаряне, казаха от ДВСК. Необходимо бе само да се осигурят работници, които да изкарат чувалите и боклуците от дерето и да ги натоварят на камиона, казаха още експертите.

Според тях не може да се определи със сигурност кой е изхвърлил чувалите с кости. Това не е дело на частни стопани, а на цяла кланица, количеството е огромно, каза д-р Борисова. Дори и кланицата обаче не може да събере такова голямо количество животински остатъци за един ден, допълни тя.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини