От х:

Днес в x:

15 °C

Стената на “Тракиец” пропада. Обраха лекарка на дежурство. Преглед на печата – 6 септември

Стената на язовир "Тракиец" пропада, основата й разядена, пише над главата в днешния съботен брой на "Хасковска Марица". Дупките лъснали при спадането на нивото на водоема – при капацитет 110 млн. кубика сега водата в него е 55 млн. куб. метра. Кметът на село Тракиец Красимир Бойчев се притеснява, за разлика от шефа на "Напоителни системи", която стопанисва съоръжението – Азиз Шакир. Според Шакир няма никаква опасност.
Язовир "Тракиец" е незаконен, припомня изданието. За съоръжението от построяването му досега няма издаден акт 16 – за въвеждане в експлоатация, но това не тревожи никого. Властта в България винаги е смятала, че законите важат за обикновените хора, но не и за самата власт.
За безхаберието на шефа на "Напоителни системи" дори е безсмислено да се говори. ДПС наложи на тези постове в цялата страна свои хора, които няколко поредни години правят почти успешни опити да ни издавят. Все някога и все някъде ще успеят.

Скоростният влак до границата гълта 340 млн. евро, акцентира във водещия материал на първа страница вестникът. Данните са оповестени от министъра на транспорта Петър Мутафчиев, който вчера бе в Хасково на работна среща с кметове от региона. Отсечката Пловдив – Свиленград е първата в страната, която отговаря на европейските стандарти, казва още министърът, цитиран от изданието.

Бой заради боклука в Харманли, пише още вестникът. Местен погнал с бухалка ромите, които обслужвали колата на почистващата фирма, защото помислил, че ще подминат контейнера. А колата просто щяла да прави обратен завой и за вземе боклука на връщане. Докато се разберат кой крив, кой прав, няколко от ромите отнесли пердаха.

Обраха лекарка на дежурство, пише в челния материал на криминалната страница. 30-годишната медичка от кожно-венерическия диспансер останала без документи, 50 лева и две дебитни карти за пазаруване от магазин, след като нахален апаш се вмъкнал в лекарския кабинет. Полицията работи по разкриването на обира.

Съдия не признава часовника, акцентира изданието на страницата. Поводът е вчерашното съдебно заседание, на което трябваше да пратят димитровградския убиец Христо Лазов в лудницата. Съдия Филип Филипов обявил 5-миутна почивка, за да се запознае Лазов с документа на прокуратурата, но само след 2 минути връхлетял обратно в залата и подновил заседанието.
Лошо няма. Брюксел иска от нас бързо съдопроизводство – ето ви един бърз съдия.

Мерцедес спря в опел на кръстовище в Димитровград, пиян без книжка бяга от ченгета в Свиленград, са други заглавия от страницата.

Преместиха за днес "Стамболово" – "Хасково", акцентира на спортната страница изданието. Отборът на Ямача излиза с "куцо, кьораво и сакато", по думите на шефовете на тима срещу селския отбор, в който впрочем ритат повечето от възпитаниците на "Хасково". Свои срещу свои. Няма как.

Бруцелоза мори добитъка в Мрамор вече година, пише на 10 страница вестникът. Преди седмица изпратили в екарисажа 15 кози, досега умъртвените животни вече са 215, допълва изданието.

Съботният брой на "Хасковска Марица" излиза с две приложения – "Арена" и "BG жена".

Изданието припомня в каре на първата си страница, че за 8 септември, празника на града, ще пусне 10 000 броя безплатно.

Това бяха основните акценти в броя. Подробностите – във вестника.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
29 окт 2020
Последни новини