От х:

Днес в x:

Стената на “Тракиец” пропада. Обраха лекарка на дежурство. Преглед на печата – 6 септември

Стената на язовир "Тракиец" пропада, основата й разядена, пише над главата в днешния съботен брой на "Хасковска Марица". Дупките лъснали при спадането на нивото на водоема – при капацитет 110 млн. кубика сега водата в него е 55 млн. куб. метра. Кметът на село Тракиец Красимир Бойчев се притеснява, за разлика от шефа на "Напоителни системи", която стопанисва съоръжението – Азиз Шакир. Според Шакир няма никаква опасност.
Язовир "Тракиец" е незаконен, припомня изданието. За съоръжението от построяването му досега няма издаден акт 16 – за въвеждане в експлоатация, но това не тревожи никого. Властта в България винаги е смятала, че законите важат за обикновените хора, но не и за самата власт.
За безхаберието на шефа на "Напоителни системи" дори е безсмислено да се говори. ДПС наложи на тези постове в цялата страна свои хора, които няколко поредни години правят почти успешни опити да ни издавят. Все някога и все някъде ще успеят.

Скоростният влак до границата гълта 340 млн. евро, акцентира във водещия материал на първа страница вестникът. Данните са оповестени от министъра на транспорта Петър Мутафчиев, който вчера бе в Хасково на работна среща с кметове от региона. Отсечката Пловдив – Свиленград е първата в страната, която отговаря на европейските стандарти, казва още министърът, цитиран от изданието.

Бой заради боклука в Харманли, пише още вестникът. Местен погнал с бухалка ромите, които обслужвали колата на почистващата фирма, защото помислил, че ще подминат контейнера. А колата просто щяла да прави обратен завой и за вземе боклука на връщане. Докато се разберат кой крив, кой прав, няколко от ромите отнесли пердаха.

Обраха лекарка на дежурство, пише в челния материал на криминалната страница. 30-годишната медичка от кожно-венерическия диспансер останала без документи, 50 лева и две дебитни карти за пазаруване от магазин, след като нахален апаш се вмъкнал в лекарския кабинет. Полицията работи по разкриването на обира.

Съдия не признава часовника, акцентира изданието на страницата. Поводът е вчерашното съдебно заседание, на което трябваше да пратят димитровградския убиец Христо Лазов в лудницата. Съдия Филип Филипов обявил 5-миутна почивка, за да се запознае Лазов с документа на прокуратурата, но само след 2 минути връхлетял обратно в залата и подновил заседанието.
Лошо няма. Брюксел иска от нас бързо съдопроизводство – ето ви един бърз съдия.

Мерцедес спря в опел на кръстовище в Димитровград, пиян без книжка бяга от ченгета в Свиленград, са други заглавия от страницата.

Преместиха за днес "Стамболово" – "Хасково", акцентира на спортната страница изданието. Отборът на Ямача излиза с "куцо, кьораво и сакато", по думите на шефовете на тима срещу селския отбор, в който впрочем ритат повечето от възпитаниците на "Хасково". Свои срещу свои. Няма как.

Бруцелоза мори добитъка в Мрамор вече година, пише на 10 страница вестникът. Преди седмица изпратили в екарисажа 15 кози, досега умъртвените животни вече са 215, допълва изданието.

Съботният брой на "Хасковска Марица" излиза с две приложения – "Арена" и "BG жена".

Изданието припомня в каре на първата си страница, че за 8 септември, празника на града, ще пусне 10 000 броя безплатно.

Това бяха основните акценти в броя. Подробностите – във вестника.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини