От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 7 юли

"След запой англичанин гази шотландец в Момково" е заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг".

"Бълхи затвориха кметство", съобщава водещото заглавие на първа страница.Сградата била третирана срещу бълхи и кърлежи в петък.

"Хасковлията Григор Димитров спечели "Уимбълдън", анонсира със снимка изданието материал за вчерашния триумф на младата надежда на тениса.

"Високите цени подгониха свиленградчани към Любимец", акцентира на втора страница вестникът. Високите цени на свиленградското тържище гонят клиентите към съседното градче, където било в пъти по-евтино.

"10 деца отровени от кухня", пише още изданието. Малчуганите от Харманли са приети в хасковското инфекциозно отделение, днес стават ясни резулатите от изследванията и точната диагноза.

"Бой за политика на селски сбор", информира вестникът от криминалната си страница. Схватката в Спахиево станала в събота вечерта, мнозина се включили в мелето, включително кметове на села и общински съветници. Днес драмата продължава с подаване на молби в полицията и посещение при съдебния лекар за освидетелстване.

"Крадци на кабел оставиха на сухо три кооперации" е водещото заглавие на четвърта страница. Изданието описва как живеещи на хасковската улица "Добруджа" с любопитство зяпали как мургави апаши им режат кабела на хидрофора посред бял ден. Едва когато им спряла водата, се усетили, че са прецакани и загрели телефоните на ВиК да се жалват.
Няма безплатно шоу.

"Галена пее без бельо, гушка рожденик", акцентира от 12 страница вестникът. В текста става ясно, че Галена не е без бельо. Но това за рожденика е вярно.

"Хасковлия шампион на "Уимбълдън" избира за акцент на днешния си брой "Хасковска Марица" и поставя заглавието над главата.

"Развалена храна прати 11 деца в болница" е заглавието на водещия материал на първа страница. Затварят кухня на детска градина, причинителят на заразата ясен днес, допълва изданието.

"ДСБ къв властта след полулегална сбирка" е друг акцент от първа. "ДСБ спира с оправданията и тръгва към властта, решили костовистите в Хасково.
Както би се изразил Николай Хайтов – едно е да тръгнеш, съвсем друго – да стигнеш.

"Прехвърлят гаубици от Хасково отвъд Балкана", информира изданието от втора страница. Поделението на "Раковски" празно от есента, разформироването започна, допълва в подзаглавие вестникът. Опразването на военния имот вероятно ще събуди нечии апетити.
Има два варианта – или да запустее като терена зад ДНА, или да го сполети съдбата на бившето ОСО – далавера за милион. Да се чуди човек кое е за предпочитане.

"Бой и скандали на събора в Спахиево", отбелязва съботното меле в минералбанското село и "Хасковската Марица".
Какво пък толкова. Бива ли селски събор без малко бой. То си е в реда на нещата и е в тон с всяка традиция.

"Двупартиен модел слага край на лигавите коалиции" е озаглавено интервю с проф. Михаил Константинов в броя. Професорът е в парламентарната група за промяна на изборното законодателство.
Замислят ни избори с предварителна регистрация и някакви врътки с ЕГН-то.
Те да сложат на изборния пазар същите лигльовци, та да видят колко гъби можем да съберем за един ден. Да си се избират сами.

"Катастрофа разпали война на интереси в РПУ Харманли" е озаглавено разследване на един случай от началото на април. Тогава шефът на полицията в града Нено Ненов натресе с колата си таксиметров автомобил. За инцидента тогава писа "Новинар юг". Сега "Хасковска Марица" подема случая и разплитането му води до нови скандали. Полицейският шеф не е бил тестван за алкохол с дрегер, както повелява законът. Има съмнения и за подправка на протокола от ПТП-то. Вестникът изнася и друг скандален факт – началникът на РПУ Харманли Нено Ненов утвърждавал хонорарите на съпругата си, която се явявала като задължително вещо лице по дознания и други проверки на РПУ-то.
От текста става ясно, че изданието притежава и друга скандална информация, която обаче се въздържа да оповести. В тескста се намеква, че и това ще стане.

Още новини от региона – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини