От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 5 юли

"Григор финалист на "Уимбълдън" – с тази добра новина, а напоследък добрите новини са все по-редки, открива днешния си съботен брой вестник "Хасковска Марица". Местният талант в тениса Григор Димитров излиза днес за трофея на най-големия турнир на трева в света, допълва изданието.

"Въпреки наредбата: Чиновници с два часа обедна почивка" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Вратата на строителната дирекция в Хасково продължава да е под ключ в разрез с предписанията, пише в подзаглавие вестникът. Само преди дни РДНСК бе проверена от инспектората на министерството на държавната администрация, която приключи с предписания да отключат вратата и да премахнат обедната почивка. В отговор чиновниците отново залостиха портата и си измислиха обедна почивка, която е откритие в математиката – 30-те минути отдих на обед продължават два часа – от 12 до 14 ч.
Трябва да се отбележи все пак, че репортерите са проверили положението в петък следобед, а цял свят знае, че петък следобед е ден на майстора. Дирекцията за строителен контрол, поради естеството на работата си, има вземане даване с майстори – строители, което предполага, че чиновниците са баш-майстори. Какво чудно има тогава, че за тях 30 минути продължават два часа.
Баш-майсторът трябва да може всичко.

"Наши гимназисти бягат към София" е друг акцент от първа страница. Четирима седмокласници вече отпаднаха от списъците за първо класиране в областта, те заявили, че нямат намерение да учат в местните школа и подали заявления за столични, пловдивски и старозагорски гимназии.
Ситуацията тепърва ще се коментира и анализира. Нека първо станат ясни резултатие от класирането.

"Змии плъзнаха в школо, обрасло в треволяк" е водещото заглавие на втора. Дворът на хасковското училище "Кирил и Методий" е превърнат в джунгла, обвиняват съседи. Директорът Костадин Калъпов, който между другото бе и заместник кмет преди години, пък топи комшиите, че изхвърляли боклука си в двора. Ето какво казва още той: "Що се отнася до тревата, в нашата част я окосихме през пролетта, но растителността пак избуя". Тревата пак пораснала! Каква изненада!
А дали Калъпов е обядвал през 1994 година? Навярно след това пак е огладнял. Тук няма изненади – мине, не мине ден, и човек огладнява.
Е, с тревата е същото – избуява и туйто.

"Правят регистър на неучещите деца", информира още изданието от втора страница.

"Камион блъсна работничка, счупи й прешлен" е озаглавен водещият материал на криминалната страница в броя. 55-годишна жена пострада при нелеп инцидент, шофьорът на товарен автомобил не дръпнал ръчната спирачка при слизането на хората и жената пострадала, защото возилото тръгнало на заден ход.

"57-годишен мъж се хвърли под влак", информира още изданието. Инцидентът станал на жп гарата в Димитровград, според информацията човекът сам е скочил на релсите.

"Криминалисти и бопаджии с награди за празника", пише още на страницата. Днес МВР отбелязва професионалния си празник.
Купонът им беше тази нощ във вилата на вътрешното министерство на Кенана.
Така че днес бъдете особено внимателни зад волана – има опасност от катаджии махмурлии. Да пази господ.

"Най-вероятната причина за експлозиите е прикриване на някакви злоупотреби", цитира вестникът бившия шеф на Генщаба Никола Колев на 4 страница в броя.

"Още двама от Хасково напират за "Колодрума" е акцент от спортната страница. Христо Петев – Левката и Христо Стойчев започват тренировки в състава на "Свиленград".

Забавната 16 страница този път е перфектна – почти няма текст. Публикувани са само снимки на мацки – 12 парчета.

Още новини и забавни четива в двете приложения "Арена" и "BG жена" – в днешния брой на "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини