От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 4 юли

"За месец 21 ухапани от змии" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Само през миналата седмица в Хасково са ухапани двама, един от тях – на Кенана, допълва изданието.

"Бруцелоза в още две села" е озаглавен водещият материал на първа страница. Става дума за харманлийските Българин и Черна могила.

"Григор с ½ финал на "Уимбълдън" е друг акцент на страницата. Младата надежда на хасковския тенис прегази мексиканеца Цезар Рамирес, да се готви сърбинът Филип Крайнович.

"Жега свали жена на "Освобождение", информира вестникът от втора страница. Служителка на почистващата фирма "Титан" се срутила на тротоара от горещината. След минути се посъвзела.

"Секса 30 месеца в затвора за грабеж" информира изданието за вчерашната присъда за Станислав Ганчев, който се призна за виновен и бе пратен зад решетките по бързата процедура.

"Изгоря житният блок на опитната станция", информира още вестникът за вчерашния пожар, при който изгоряха 50 декара с жито.
Явно изданието си е взело бележка от предишен случай, при който изоставаше в декарите. Сега пък "Хасковска Марица" е назад – при тях изгорялата площ е едва 23 дка.

"Хасковско под лупа за взрив" е акцентът от четвърта страница. Поводът са вчерашните взривове край София.

"15 пчелари одобрени за субсидия", информира още на страницата изданието.

"Размер с изтрития император Гета – сензация в музея" е озаглавен обширен материал на 5 страница. В него става дума за съуправляващия империята Гета, съсечен от брат си Каракала. Озовалата се в хасковския музей монета е именно с изтрития лик на съсечения император. Много увлекателно написан материал, личи си, че авторът Милен Вълчев е историк. Образованието има значение.

"В Монпелие край трамвайните линии расте трева", под това заглавие на 6 и 7 страница в броя е публикуван нещо като репортаж от Стефан Цирков. Само един цитат: " В България бензинът и дизелът скочиха с 1 лев и никой не протестира, във Франция мръднаха нагоре с 10 евроцента и всички въстанаха".
Очевидно масовите протести в столицата, а и в цялата страна, срещу скъпия дизел са останали незабелязани за автора. Цяла България разбра, само Стефан Цирков не разбра.

"Екип на национален вратар в магазин за бедни" е акцент от 12 страница в броя. Вестникът провежда цяло разследване как фанелката на Йордан Господинов се е озовала в Халандия и пътят й обратно към България.

"Нашенци" – под тази рубрика са показани на снимка двама хасковски ротарианци – Сашо Ненов и Николай Господинов край Гранд каньон в Щатите.
Каква чест за Гранд каньон!

"Погреб край София хвръкна във въздуха, в Хасково лек трус" е голямото заглавие в броя на "Хасковска Марица" днес. Няма опасност за региона, складовете са празни, кълнат се военните.

"Промоции на фришопове, затварят до дни" е водещото заглавие на първа страница. Цигари и алкохол на ниски цени заради предстоящото до дни затваряне на безмитните магазини.

"Добивът от ечемик строго пазена тайна", заяжда се с областната дирекция "Земеделие и гори" вестникът от втората си страница. Чиновниците пазели в тайна всякаква информация, включително собствените си имена.
Така е от години. Там управия няма.

"В магазините не ползват хладилници, държат храната под слънцето", акцентира още вестникът на трета страница. Констатацията е на проверяващи инспектори от ХЕИ.

"Строители търсят работа в ЕС" е друг акцент на страницата.

"Хасковлии затварят компоти", открива топлата вода изданието на същата страница.

"Разчитам на почтените и компетентни хора в системата" е озаглавено интервю с шефа на ОДП Хасково Атанас Ненков. Поводът явно е бил професионалния празник на МВР. Полицаят обаче говори общи приказки за "връщане на доверието на обществото", "полицейската работа е екипна" и т. н.
Нищо ново. Няма да загубите ако не го прочетете.

Още новини от региона – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини