От х:

Днес в x:

Сигнал: Правят далавера с проверката на водомерите

Сигнал за конфликт на интереси при задължителната проверка на водомерите, която обяви преди време ВиК Хасково, бе подаден пред членовете на парламентарната комисия за борба с корупцията, които днес имаха изнесена приемна в областния град. Според сигнала има свързаност между лице от областната администрация и частната фирма, която ще проверява уредите.

Това не са доказани факти на корупция, а само сигнали, подчерта председателят на комисията Бойко Великов. Той изнесе данни и за останалите петнайсетина жалби на граждани в днешната приемна. Сред по-сериозните от тях е далаверата с продажбата на бившето ОСО в Хасково, за която се говори, че държавата е ощетена с един милион лева. Великов заяви, че събраните данни за далавери с военните имоти, включително и този в Хасково, ще бъдат предадени на прокуратурата. В четвъртък комсията за борба с корупцията ще има специално заседание по проблемите, изнесени в Хасково, допълни Великов.

Сред останалите сигнали е и за бракоразводен процес, по който има две различни съдебни решения. Въпреки, че е частен случай, може би става дума за фалшификация на съдебен акт и инцидентът ще бъде разгледан от нас, коментира Великов. Според него голяма част от жалбите на гражданите са свързани със съдебната система – съд и прокуратура.

Друг сигнал пък алармира, че ТЕЦ Хасково е бил продаден с 6 милиона лева по-малко от данъчната му оценка.

В изнесената приемна на комисията в Хасково не взеха участие двама нейни членове, които са избрани за депутати именно от тукашния избирателен район. Това са Рамадан Аталай и Веселин Близнаков.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини