От х:

Днес в x:

Анджелина Джоли - истинска жена

Пресъздавайки живота си на големия екран - независимо дали ролята е на наранено момиче, на хуманитарен работник или на съпруга на Брад Пит - Анджелина Джоли е нещо повече от блестяща актриса.

Тя е върховното въплъщение на фантазиите (нейните и нашите), чийто следващ филм "Wanted" й дава възможност да изяви дълбоко стаената у нея любов към екшъна.

Джоли размишлява за ефекта от собственото си детство върху международното семейство, което тя и Пит създадоха, а Рич Коен чу също така разказа й за майка й, която загуби миналата година, за баща й, от когото се е отчуждила и защо по време на втората си бременност се чувства толкова секси.Това е установен факт.

Някои жени не могат да понасят бременността си, това, че стават огромни и подути, мъкнейки огромния си корем, а други, според причини, известни може би на Дарвин, обичат да бъдат бременни.

Това, че Анджелина Джоли се числи към вторите, може да се види от хилядите снимки на актрисата, която освен всичко друго забременя от Брад Пит, което е все едно да забременееш от мъжа на бъдещето или от звездно дете - през пролетта на 2008 г. темата е постоянно следена от седмичните списания за живота на звездите и от таблоидите, които се продават в супермаркетите, докато Джоли, която е бременна с близнаци, се носи плавно с все по-големия си корем.

"Обичам това", каза ми тя, усмихвайки се, смеейки се, а след това каза: "Кара ме да се чувствам като жена. Кара ме да осъзнавам, че всички части от тялото ми" - тя повдига ръцете си, пръстите й са дълги като на атакуващ гард в баскетбола, и прави въртеливо движение, обикновено използвано, за да се предложи особено зрял плод - "Мисля че са тук заради някаква причина. Това те кара да се чувстваш кръгъл и мек и е удивително да носиш в себе си малък живот".

"Има и още нещо", продължи тя с по-тих глас, навеждайки се, "Аз съм щастливка. Мисля, че някои жени имат различен опит в зависимост от партньорите си. Мисля, че това има значение. Случи се така, че съм с човек, който намира бременността за много секси. Това ме кара да се чувствам много секси".

Джоли беше отседнала в хотел "Четири сезона" в Остин, Тексас.

През предишните няколко месеца беше живяла в Смитвил, точно до столицата на щата. По пътя за срещата ни тя е оставила две от децата си в училището, което посещават, докато Пит завърши "Tree of Life" филм, който той прави заедно с Терънс Малик. ("Аз бих била най-неподходящия човек, който да го обясни", каза Джоли. "Мисля, че става въпрос за нещо екзистенциално. Става въпрос за майка, баща и децата им през 50-те години и (Брад) изпълнява ролята на строг баща".)

В ранчото, което семейството е наело, за другите деца, които общо са четири: Мадокс на 6 години (осиновен в Камбоджа през 2002 г.), Захара на три години (осиновена в Етиопия през 2005 г.), Шайло на 2 години (нейна дъщеря от Пит) и Пакс на четири години (осиновен във Виетнам през 2007 г.), се грижеха детегледачки и частни учители, които последваха семейството на Джоли и Пит с износена каравана.

Попитах Джоли какви хора е наела, за да й помагат."Никога не сме имали хора, които да остават през нощта", каза тя. "Може би ще се наложи да го направим, когато се родят децата. Но наистина има жени, които работят за нас, и те също така са от различни култури и с различен произход. Едната от тях е учителка от Виетнам и е чудесна. Друга е белгийка с произход от Конго. Трета е от Съединените Щати и е наистина креативна - тя прави програмите по изкуство".

Изглежда, че Джоли и Пит създават нов тип семейство, с деца от всяка гореща точка на планетата и родители, които са красиви и известни, но не са сключили брак. "Хората говорят много за това, че не сме сключили брак", каза тя, "но и двамата сме били семейни преди това и много лесно можем да се оженим. Трудното е да се създаде семейство и да бъдем родители заедно. Въпреки че сме го правили в миналото, със сигурност се чувстваме като женени".

Когато Джоли пристигна в "Четири сезона", тя се огледа бързо, след това прекоси помещението като пилигрим, с наведена глава, като човек, който е свикнал да бъде забелязван или притесняван, като човек, който не се чувства сигурен. Както Т.С. Елиът пише: "Розите изглеждат като цветя, които хората забелязват".

Тя се движеше в лобито по начина, по който акулата се движи в океана, бързо и плавно. Разбираш за присъствието й не от лицето й, което тя може да прикрие или промени по начина, по който го правят известните хора, но от това как реагират хората около нея - вълнение във водата.

Тя се държеше със странно достойнство, сякаш е емисар със секретна задача, вестител от изгубено кралство. Виждате го във всяка снимка. Снимка след снимка. Тя е принцеса, аристократ. Имам предвид това, че жената знае как да бъде снимана, къде да гледа, от къде идва светлината.

Като човек тя не е чак толкова безупречна, по-скоро е реално човешко същество. Това е същият продукт, но изваден от знамената и списанията и поставен на обикновено място, в противовес със света на мечтите, създаден от филмовите дизайнери и хората от рекламата.

Седнахме близо до една стена, покрита с огледала, в дъното на ресторанта на хотела. Докато разговаряхме, хората обикаляха около нас като орбити на планети. Това се нарича гравитация. Тя носеше копринена дреха за бременни под синия си блейзър, от типа, който носят комиците и Франкенщайн.

След малко свали жакета си и видях ръцете й с татуирани йероглифи по тях, всеки разказващ различна история, друга легенда от вече легендарния й живот: дивите тийнейджърски години, браковете с актьорите Джони Лий Милър и Били Боб Торнтън.

В кой месец сте бременна?

"Не искам да казвам", каза тя, като се усмихна тъжно. "Няколко месеца. Знам само, че ако кажа истината, хората ще вдигнат много шум за очакваната дата".

Когато Пит или Джоли снимат филм (те никога не работят по едно и също време; винаги единият от родителите е на разположение), цялото семейство идва на мястото и си носят познати неща от вкъщи - въпреки че там нямат дом, защото се опитват да пресъздадат света такъв, какъвто е бил в предишното място и по този начин дават на децата си подобие на нормалност и рутина.

За семейството на Джоли и Пит няма специални неща: нито специални градове, нито специални градчета. Само места за снимане, кино терени. Тексас. Преди това Прага.

Преди това - някъде другаде, като се опитват да превърнат всяко място в ДОМ с главни букви, което, разбира се, е невъзможно - спомен за миналото на някой друг, паралелна история на героиня, изиграна от Джоли.

Това е илюстрация за по-важното: тя е актриса на Метода в обратен смисъл; докато актьорите на Метода влагат част от живота си в ролите си, Джоли въвежда част от ролите си в реалния си живот.

Ето защо въпреки че е блестяща актриса, тя е още по-блестяща знаменитост. Не защото тя се превъплъщава в ролята си - героинята й става самата тя. Тревожно момиче ("Луди години"), диво дете ("Джия"), хуманитарен работник ("Отвъд границите"), омъжена (почти) за Брад Пит ("Мистър и мисис Смит").

Следва продължение...
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини