От х:

Днес в x:

Хитът на лятото - прозрачно и без сутиен

Прозрачните материи са голямата мания на дизайнерите този сезон. И световните, и българските модисти така луднаха по ефирната коприна и тюл, че почти няма дамска колекция, в която да не присъстват.

При това предложенията са в особено дързък вариант - блузите и роклите на голо, без сутиен. В."Монитор" направи бърз обзор на най-хитовите предложения от актуалните летни линии по света и у нас.

Battibaleno

Точки, щампи и геометрия придават холивудски блясък на колекцията пролет-лято за 2008-а на българската марка. Артистичните ансамбли са с еуфорични поли, а блузите са толкова "нагло" прозрачни, че променят цялостното звучене на тоалета.

Eliza Conde

Дори традиционната за южняшките вкусове симфония от цветове отстъпи на разчупените кройки. Тази известна бразилска модна къща например залага на ултимативната еротика със серия от прозрачни ризи.

Escada

Последната колекция на немската марка лансира елементите от 80-те с модерна интерпретация. Типична за онова време е романтичната, обемна и леко прозрачна блуза. Материята є е изключително лекият fil coupe. За да направят този плат лек и фееричен въпреки жакардовия състав, висящите нишки на гърба са отрязани, създавайки деликатен мек мъх от обратната страна на плата.

Cavalli

Любимият дизайнер на Виктория Бекъм продължава да черпи вдъхновение от Африка. Дори в колекцията му за предстоящата есен цветовете на неговите рокли, поли и блузи са ярки, контрастни, малко сурови, но точно какъвто си е Черният континент. И разбира се - всичко това изпълнено в полупрозрачни материи.

Жени Живкова

Внучката на Тодор Живков реши този път да избяга от строгите бизнес тоалети и заложи на новата елегантност от края на 50-те и началото на 60-те години. Тя постига усещането за женственост с романтични ризи с буфан ръкави, блузи тип "кимоно" и ефирни материи, загатващи извивките на тялото.

Mango

Сестрите Пенелопе и Моника Круз пуснаха втората си колекция за испанската марка Mango. Двете артистични дами се обръщат към романтиката на цветята и приключенския дух на сафари стилистиката.

Този сезон дори обувките са прозрачни! Запазвайки тенденцията за ултрависокия и плътен ток, от Fendi експериментират с "пълнежа" му. Те оставиха тока кух и преплетоха вериги от външната страна.

Kwiat

Новите лица на българската фирма за очила Kwiat застанаха пред обектива на модния фотограф Камен Вълканов и заснеха сесия с най-новите тенденции. Ето какво диктуват те - големи, пластмасови, тип "маска", с богато орнаментирани дръжки, с преливащи един в друг цветови нюанси и естествено - полупрозрачни, така че събеседникът да може да различава очите ви.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини