От х:

Днес в x:

Австрийска компания предлага лизинг на персонал у нас

Австрийската HR компания "Тренквалдер Груп" предлага на българския трудов пазар услугата лизинг на персонал. Чрез нея фирмата клиент получава необходимите служители и мениджъри, като бива освободена от всички административни и финансови задължения към тях и си спестява разходите по набор и подбор.

"Тренквалдер" наема като работодател служителите и ги предоставя на своите клиенти, стана ясно от пресконференция на компанията в София.

Предимството на подобен подход е, че фирмата клиент се фокусира върху своята основна дейност, докато "Тренквалдер" поема всички задължения към служителите, съгласно трудовото законодателство, пише TechNews.bg.

Всички работодателски задължения са за сметка на "Тренквалдер". По този начин клиентите се сдобиват с гъвкав щат, бързо сменят кадри без законови и административни пречки и не страдат от липсата на работоспособен, мотивиран и квалифициран персонал.

Услугата драстично смалява администрацията, урежда трудовите и социалните ангажименти с персонала, поддържа гъвкава заетост и оптимизира работата, подчертаха от компанията.

"Нашите служители имат възможност да придобият опит в различни области, да си осигурят допълнителен доход и стаж в международна сертифицирана като "Investor in People" фирма", заяви Дафина Дамянова, мениджър за България на "Тренквалдер".

Лизингът на персонал присъства като услуга в Европа повече от 20 години. "Тренквалдер Груп" е една от водещите компании за временна заетост и пазарен лидер в Австрия, Унгария, Чехия и Словакия, като за 2007 г. компанията е наела 66 688 служители и е реализирала оборот от 910 милиона евро.

През миналия май "Тренквалдер Груп" стъпи на българския пазар, като закупи 80% от "Корект-Консулт България".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини