От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 11 април


"Ядем румънско агнешко за Великден", е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар Юг". Животновъди прогнозират пред вестника цена от 14-15 лв. за килограм в магазините. Очакват внос, въпреки наличните количества.

"Затвор за антимафиот", е другата челна информация от първа страница. Влезе в сила присъдата на изнеслия кило хероин от ОДП - Хасково Цветан Цонев, миналия ден го отвели в затвора, е допълнението към заглавието.

"Спецгрупи арестуват говеда в чужда нива", пише още "Новинар". Общината, полицията и жандармерията готови да борят унищожителите на селскостопанска продукция.

Още две заглавия от криминалната хроника: "Шофьор на пет ракии кара автобус, съдят го". Пияният шофьор на автобус с 2,77 промила в кръвта, който превозвал 10 пътници, ще бъде изправен пред районния съд.

3188 престъпления в региона през 2007-ма". От тях 2635 са криминални и 533 - стопански.

"Отпадат лекторските часове в училищата", четем още на новинарските страници. В училищата влизат в сила вътрешни правила за работната заплата, което се налага от въвеждането на делегираните бюджети.

"Пролетта докара пик на инсулти", тревожно съобщава от челната си страница "Хасковска Марица". Виновни са резките колебания на температурите, цитира вестникът лекари. Болестта подмладява, жертвите й са около 40-50годишни, сочи тревожната статистика.

"Всички строителни материали поскъпват", е челото от втора страница. До края на месеца се очакват нови цени на лепила и външни изолации.

"Японка иска бронзовия "Пегас", - друго от по-важните заглавия днес. Рин Ямамура от Япония ще се представи със стихове на 36-ия Национален конкурс за дебютна литература "Южна пролет", който се ще проведе в Хасково.

"Дефицит на рентгенолози в болницата", е друго от днешните заглавия в "Хасковска Марица". Липсата на специалисти предизвиква напрежение след пациентите в Хасковската болница през последния месец.

"Река Марица вдигна нивото си с 35 сантиметра, няма опасност", е дописката с адрес Свиленград. Изданието цитира началника на "Гражданска защита" Иван Янков, който разсея страховете на гражданите.

"15 акта съставят лесничеи в хасковско", "Читалище прави екобригада в димитровградското село Райново", "Слагат видеокамери в Симеоновград" – всичко това - в днешния брой на "Хасковска Марица".


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини