От х:

Днес в x:

Трима от региона ще се състезават в Деня на сестринството

Трима свои представители излъчи днес в трите категории регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в Хасково. Те ще се състезават за националните призове, които ще бъдат връчени на официална церемония в Деня на сестринството в столицата.

За приза за най- добра главна медицинска сестра бе избрана главната сестра на Областния белодробен диспансер в Хасково Иванка Георгиева. В останалите две категори за старша мед. сестра и редови професионалист по здравни грижи бяха избрани Росица Йочева- завеждащ Детска ясла №6 в Хасково и Петко Арабаджиев- мед. фелдшер към Центъра за спешна медицинска помощ в Харманли.

5- членна комисия прие мотивационните писма на всички 23 дружества в региона, които обединяват близо 1700 здравни професионалисти. На регионалния кастинг номинирани за приза „Най- добър здравен специалист за 2007 г." бяха 25 представители на съсловието, обединяващо медицински сестри, акушери, рехабилитатори, рентгенови и клинични лаборанти, социални работници.

16 съсловни лидери бяха удостоени и с Грамоти за работата си по активното създаването и утвърждаването на структурата на асоциацията в региона.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини