От х:

Днес в x:

След скандал Общинският съвет закри 7 училища

Хасковските училища „Христо Ботев", „Алеко Константинов" и „Климент Охридски" в квартал Болярово и училищата в селата Нова Надежда, Николово, Тракиец и Криво поле ще бъдат закрити от първи септември, реши след конфликтни дебати местният парламент. От първи юни се закрива и Междуучилищният център. Мотиви за оптимизацията са недостатъчният брой ученици, ниското качество на образование в селските слети паралелки и в двете градски училища и липсата на средства за издръжка след въвеждането на делегираните бюджети.

На заседанието си днес съветниците приеха и списък с общински имоти за продажба. Сред тях с първоначална тръжна цена близо 13 150 000 лева са Бизнесцентър 1 и част от Бизнесцентър 2. Към двата обекта вече има заявен инвеститорски интерес, стана ясно на сесията.

Местните депутати гласуваха промяна на общинския бюджет. В него вече са предвидени средства за изплащане на обезщетения в случай на изгубени от кметството дела.

980 лева ще струва годишният абонамент за паркинг в Хасково, от 70 стотинки на 1 лев Общинският съвет увеличи дневната такса за Млечна кухня.

Съветниците дадоха съгласие Община Хасково да кандидатства с проекти за средства от Оперативните програми и приеха отчет за дейността на Районното полицейско управление през 2007 година.




Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини