От х:

Днес в x:

“Неохим” АД спечели проект по програма „Развитие на човешките ресурси”

"Неохим" АД защити успешно първия си европейски проект. Той е наречен "Обучението цял живот – инвестиция за по-висока производителност на труда и по-висок жизнен стандарт" и ще бъде финансиран с над 68 хиляди лева от оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

Общата стойност на проекта, който цели подобряване на професионалната подготовка на работещите в завода, повишава производителността на труда и конкурентноспособността на "Неохим" АД на националния и световен пазар е 97815 лева. Собственото участие на торовия гигант е 29 344 лева.

Проектът включва провеждането на общо 22 курса, а успешно издържалите ги ще получат удостоверения и свидетелство за правоспособност. 168 работещи на трудов договор в дружеството ще се обучават в курсове за придобиване професионална квалификация, по чужди езици и по компютърна грамотност.

35 служители на компанията ще преминат езиково обучение по английски и руски, 50 ще се обучават по компютърна грамотност. Останалите ще придобиват допълнителна квалификация за машинисти, заварчици, оператори на парна турбина и технолози на неорганичните вещества.

Партньори на торовия производител в проекта, който е с продължителност 14 месеца са ЕТ "Заедно – М. Иванов"-гр.Хасково, Професионалната гимназия по механоелектротехника "Стойчо и Кица Марчеви" в Хасково и Териториалната организация на Научно-техническите съюзи в Димитровград.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини