От х:

Днес в x:

YouTube присъди вторите си годишни награди(видео)

Победителят в категорията за най-добър музикален клип на вторите годишни награди на сайта за видеосподеляне YouTube e Тей Зондей с парчето си "Chocolate Rain", предаде Асошиейтед прес.

25-годишният Зондей измина пътя от никому неизвестен музикант до звездата на Интернет и носител на едно от отличията на YouTube за 2007 година, присъждани за видеоклипове, създадени от потребителите.

"Това са новите награди "Еми", новите "Оскар"-и и "Изборът на публиката". "Ще бъде много интересно да разберем как ще се развият нещата след 5 или 10 години", е споделил в телефонно интервю за агенцията Тей Зондей.

Потребителите на YouTube избираха измежду шест номинации, за да определят носителите на наградите във всяка една от 12-те категории - музика, спорт, комедия, кратки филми, клипове с учебна цел, вдъхновяващи, коментарни, творчески, политически, "очарователни" и на очевидци.

Сред останалите носители на вторите годишни награди на YouTube са:

В категорията за комедия бе отличен клип, в който се разиграва куклен театър "Хари Потър". Наградата за творчество бе присъдена на Гийом Реймон за "Human Tetris".

Крис Крокър, чиито клип със сълзливата защита на Бритни Спиърс, бе сред най-гледаните за 2007 г., не успя да се пребори в коментарната категория. Отличието в нея бе присъдено на клип на Майкъл Бъкли от онлайн шоуто "What the Buck", който критикува друга Интернет знаменитост: Lonelygirl15.

Друг от най-гледаните клипове в YouTube през изминалата година "I Got A Crush On Obama" на "момичето на Обама" Амбър Лий Етинджър, също не успя да грабне награда в категорията за политика. В нея бе предпочетен клипът на международната организация avaaz.org, озаглавен "Stop the Clash of Civilizations".

Битката за плячка между стадо водни биволи, стадо лъвове и крокодил, която е гледана 27 милиона пъти, спечели приза в категорията за клипове на очевидци. Видеото "Battle at Kruger" е дело на Джейсън Шлосбърг, който го е заснел по време на сафари в Националния парк "Крюгер" в Южна Африка.

"My Name is Lisa" клип на Бен Шелтън за драмата на младо момиче, чиято майка страда от Алцхаймер, триумфира в категорията за кратък филм. За най-вдъхновяваща бе обявена историята на сляп художник, заснета от "Тексас кънтри рипортър".

Видеото на Дан Браун "How to Solve a Rubiks Cube", Part One, бе отличено в категорията за клип с учебна цел. "Laughing Baby" бе обявен за най-очарователен видеоклип. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини