От х:

Днес в x:

YouTube въвежда търсене на песни чрез тананикане и други нови функции

YouTube въвежда серия от нови функции и актуализации на дизайна, предназначени както за уеб приложението, така и за смартфони и смарт телевизори. Една от най-интересните нови функционалности, обявени в блога на компанията, е търсене на песни чрез тананикане.

По данни на YouTube тя ще бъде налична “през следващите няколко седмици” и ще даде възможност на потребителите да откриват желаната от тях песен, докато я пеят или тананикат. Тази функция е била в процес на тестване още през август и сега е готова да бъде внедрена в Android приложението на платформата.

Бутоните "харесвам” и “абонирам се"

Бутоните "харесвам” и “абонирам се" са познати на всеки, който редовно гледа видеоклипове в YouTube. Но след последните актуализации в стрийминг платформата, тези думи ще правят повече от това да привличат внимание. Когато създател на видеоклип спомене "харесвам" или "абонирам се", YouTube ще добави визуален знак над съответните бутони, за да подкани потребителите да ги натиснат. За да се избегнат злоупотреби, платформата е възела ограничение за функцията - всяка от анимациите ще се задейства само три пъти в едно видео и няма да се появява повече от веднъж в рамките на три минути.

Стабилизация на звука

Друга нова функция в YouTube е т.нар. "стабилна сила на звука", предназначена за мобилни устройства. Тя ще изглажда всякакви смущаващи разлики в силата на звука на даден клип. Стабилната сила на звука е включена по подразбиране, но потребителите могат да получат достъп до нея, като използват иконата на зъбно колело в приложението, докоснат "Допълнителни настройки" и я включат или изключат.

Увеличаване на скоростта

Компанията въвежда и функция за увеличаване на скоростта на възпроизвеждане, подобна на тази в TikTok. С нея потребителите могат просто да докоснат и задържат плейъра, за да увеличат скоростта на възпроизвеждане до два пъти.

Това им позволява бързо и лесно да превъртят напред до желаната част от видеоклипа. А когато търсят конкретен момент в него, YouTube ще сигнализира откриването му чрез вибрация.

Стрийминг платформата постоянно променя основните си функции. През изминалата година тя подобри опцията за възпроизвеждане на 1080p за уеб потребителите и обяви множество инструменти за създаване на видео с изкуствен интелект.

Най-новата актуализация на YouTube е многостепенна и според компанията може да минат няколко седмици, преди да достигне до всички потребители по света. Освен това, YouTube обяви, че предстоят още нови функции, включително преработка на приложението за деца YouTube Kids.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини