От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 13 март

"3000 коли повече в Димитровград", това заглавие е водещо в днешния брой на "Новинар Юг". В Общината очакват по-големи приходи в хазната от данък сгради, както и от патентния данък. Информацията е от публичното обсъждане на проектобюджета на Димитровград миналата вечер.

"Матури по география и математика в една стая", пише още "Новинар". Зрелостните изпити ще се провеждат в училището, в което са учили учениците, е допълнението към заглавието.

"Осъдиха Емил Георгиев за клевета", това заглавие е челно на трета страница. Еколидерът одрусан с 3180 лв., 2 бона от тях трябва да преведе на шефа на РИОКОЗ - Хасково д-р Делчо Янев.

И още една криминална дописка: "Съдят за втори път стрелял по бременна". Делото срещу димитровградчанина Божидар Стойчев, който простреля бременната в 7-мия месец Валентина Георгиева, най-вероятно ще приключим в последния ден на март.

"Стягат селските кметове да следят водоемите", е заглавието с адрес Харманли. Редица мерки трябва да предприемат кметовете по селата и собствениците и ползвателите на водни обекти и водостопански системи, за да не бъдат допускани щети и аварии.

"Ивайловград отделя 300 бона за болницата", четем още на новинарските страници. Решението е на тамошния общински съвет, с тази финансова инжекция общинарите се надяват да извадят здравното заведение от тежкото състояние, в което се намира и да създадат малко по-добри условия за лечение на болните.

"Болярово скочи срещу производители на гъби", съобщава челно от първата си страница "Хасковска Марица". Вонята е непоносима, не можем да си отворим прозорците, жалват се хасковлии; собственикът има разрешително за производството - са двете подзаглавия в материала.

"Кмет плаща данък за кучето си, крадат му го", е другото чело от водещата страница на новия брой. Само 57 са деклариралите домашните си любимци в Харманли.

"Минерални бани със служебен бюджет", пише още "Марица". Опозицията се прецака, остави председател и съветници без пари.

"ВАС казва за Общинския съвет в Хасково до месец", е другата по-важна тема в броя. Вчера бе делото в столицата, 3-членен състав на съда е обявил процеса за решаване.

"Пожарникари пребориха 100-килограмов сом", е една от любопитните дописки. Огнеборците Пламен Петков и Николай Тончев надвиха сом, дълъг 2,40 метра и с тегло 100 кг.

"Иманяри станаха крадци на кабели", "Вандали разбиват знаци", "Сиренето в Свиленград от 4,50 до 9 лв." - всичко това четете в новия брой на "Хасковска Марица".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини