От х:

Днес в x:

Червена степен на тревога: Бури и ветрове със скорост над 100 км/час в Европа

Европа отново ще бъде атакувана днес и утре от бурни ветрове със скорост над 100 км/час, а в океана може да се образуват до деветметрови вълни, предупреди Световната метеорологична организация (СМО), цитирана от Франс прес.

В Испания е обявена най-високата, червена степен на тревога, а в Ирландия, Великобритания, Норвегия, Франция, Германия и Португалия тя е с една степен по-ниска - оранжева, посочва СМО въз основа на данни от европейската мрежа за предупреждение "Метеоаларм", обхващаща 24 страни.

Днес следобед поривите на вятъра по високите места в някои части на Северна Франция може да достигнат скорост от 133 км/ч.

Метеорологичната организация очаква вълни с височина седем метра по португалското крайбрежие и 8-9 метра край северните брегове на Испания, където се очаква и да вали.

Жителите на британските острови бяха предупредени да внимават при преминаването на очакваната тази вечер буря в областите западно от Ирландия и на север от Англия.

Може да има ветрове със скорост около 130 км/ч, отбелязва Ройтерс. Британската метеорологична служба предупреди, че най-силните ветрове ще достигнат Северна Ирландия късно тази вечер, а утре ще преминат през части от Югозападна Шотландия, Северна Англия, Северен Уелс и централната част на острова.

Обилен снеговалеж се очаква по високите части на Северна Англия и Южна Шотландия, с възможни виелици утре сутрин.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини