От х:

Днес в x:

10 000 реват: "Оставка", Велчев се чуди защо оправдаха Софиянски

Протести срещу правителството въпреки репресиите.
„Новинар":

Без говеда от провинцията, само полицаи

Протестът на опозицията днес ще премине без крави и палатков лагер пред парламента. Опозицията беше лишена от очакваната екзотика от млекопроизводителите, които се разграничиха от политическия протест и от кмета на София Бойко Борисов, който забрани лагеруването на недоволните пред парламента. Млекопроизводителите, които също пристигат днес в града, ще си протестират отделно, без да се месят в политическия митинг. Който иска, след това може да се включи в политическия протест, каза водачът на фермерите Адриан Цаконски.

„Стандарт":

10 000 реват: "Оставка"


СОФИЯ. Около 10 хиляди души от цялата страна ще дойдат на протестите пред Народното събрание, изчисли опозицията.

Сто души от ГЕРБ-Видин тръгват с автобус в ранни зори. Сините и "Атака" се движат отделно. Разходите за пътя на СДС поема лидерът им - бизнесменът Методи Велков.

Плевенските говедовъди до един се включват в протеста, обяви вчера председателят на местното сдружение Николай Романов. В местната организация членуват над 70 стопани. Те настояват за 20 ст. субсидия за литър мляко.

„Дума":

1280 полицаи пазят дебатите в парламента


Кметът забрани палатките пред Народното събрание, опозицията недоволна от мерките за сигурност

Изграждането на палаткови лагери в зоната в близост до парламента е абсолютно забранено във връзка с провеждащия се днес протестен митинг-шествие, организиран от опозицията и свързан с вота на недоверие към правителството. Забранява се и нарушаването на зоната за сигурност по време на събитието пред Народното събрание. Абсолютно е забранено и движението на селскостопански животни по софийските улици. За това призова вчера столичният кмет Бойко Борисов.

Какво се случва с „Кремиковци".

„Труд":

Запорират Кремиковци


Държавата осъди "Финметалс холдинг" - мажоритарния собственик на "Кремиковци", да плати огромна сума - 239,250 млн. лева - неустойка по приватизационния договор за комбината.

Министър Петър Димитров съобщи това вчера - горд, че държавата в лицето на Агенцията за следприватизационен контрол е спечелила съдебното дело. Ако "Финметалс" не внесе доброволно парите, ще бъде издаден изпълнителен лист, а след това е възможен запор на акциите му.

България вече не вярва на сълзи, заяви министърът по повод искането на "Кремиковци" за 90 дни да спре стари плащания.

„Сега":

Собственикът на „Кремиковци" осъден за 240 млн. лв. неустойки



Агенцията за следприватизационен контрол спечели първото си дело срещу "Финметалс холдинг", собственик на 71% от "Кремиковци". Новината съобщи вчера министърът на икономиката Петър Димитров. През последните 4 години АСК заведе серия искове срещу частната фирма, която през 1999 г. купи за 1 долар комбината, като обеща да инвестира в него 300 млн. долара за 6 години и да покрие борчовете му.

Съдът е уважил иск на агенцията от 2004 г. и сега "Финметалс", представлявана от Прамод Митал, трябва да плати близо 240 млн. лева неустойка заради неизпълнени ангажименти по приватизационния договор. Решението е окончателно, обяви министърът.

Главният прокурор се притесни от големия брой оправдателни присъди

„24 часа":

Велчев се чуди защо оправдаха Софиянски


Прокуратурата ще проучи защо повечето дела срещу висши държавни чиновници завършват с оправдателни присъди.

Това съобщи вчера главният прокурор Борис Велчев по повод оневиняването на бившия столичен кмет Стефан Софиянски и по последното дело - за бизнес центъра "Гурко". Велчев призна, че поредното оправдаване на ексградоначалника го притеснява.

„Дума":

Борис Велчев се чуди на делата "Софиянски"

Притеснявам се, че шумните дела у нас завършват с оправдателни присъди. Това заяви главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на ВСС, цитиран от "Всеки ден". Той уточни, че се притеснявал от това, че бившият кмет Стефан Софиянски излизал винаги чист от делата срещу него. Затова трябва да си направим самоанализ, но това не означава, че трябва да правим проверка на дейността на прокурора по делото срещу бившия кмет на София. Става въпрос за общ анализ на това защо шумните дела срещу известни хора завършват с оправдателна присъда. Това със сигурност означава, че те са недобре подготвени и за това не издържат в съда, коментира още обвинител номер едно. Според него обаче решението на всеки прокурор е важно само по себе си, затова не може да се коментира защо прокурорът по делото за бизнес център "Гурко 1" сам е решил да се откаже от обвинителната теза.

В какво се превръща България заради липсата на работна ръка.

„Труд":

България става страна за гурбет

От страна, която пращаше работниците си на гурбет, България е на път да се превърне в държава - магнит за виетнамци, молдовци, индийци, украинци.

Египтени също искат да работят по хотели, ресторанти и строителни обекти, каза вчера социалната министърка Емилия Масларова.

В Канада пък изпитват глад за наши водопроводчици.

„24 часа":

Виетнамки шият, индийци ще ни строят

Заради драстичния дефицит на кадри ще се обърнем за съдействие към чуждите посолства, съобщи зам.-шефът на Българската стопанска камара (БСК) Дикран Тебеян.

Гладът за работна ръка в строителството, туризма, шивашката промишленост, металургията и машиностроенето се задълбочавал и нямало да се справим без внос.

Освен Украйна, Молдова, Македония, Виетнам интерес към страната ни проявяват Египет и Индия, каза социалният министър Емилия Масларова. Те вече водели преговори за подписване на двустранни споразумения.

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини