От х:

Днес в x:

Морето замръзва

Лед скова варненския вълнолом за първи път от началото на зимата

Морето край Варна започна да замръзва. Лед скова вълнолома и буните вчера сутринта. Заради силния вятър и минусовите температури през последните два дни на някои места се е образувало 10-сантиметрово "огледало". Това е първото обледяване за тази година, което говори, че водата в морето е паднала под 0 градуса, коментираха варненски рибари. Те твърдят, че замръзване има и на устието на река Камчия.

Вятърът в морската столица достигна скорост от 20 м/сек, а температурата на въздуха падна до минус 7 градуса. Общо 9 сигнала за съборени от урагана покриви, стълбове и други конструкции са подадени в неделя в областната дирекция на Гражданска защита. Силният вятър помете като сламка светофар, а рекламно табло изпочупи витрината на банков офис в центъра на Варна. Шест билборда, пана и ламарини са демонтирани от Гражданска защита, след като застрашително се наклониха от бурята и заплашваха да рухнат върху преминаващите автомобили. По чудо при инцидентите няма пострадали.

Вчера вятърът утихна и пристанището заработи нормално. Въпреки студа няма промени в графика на учебните занятия, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование. Всички училища са заредени с гориво и отоплителните инсталации работят безаварийно, добавиха от общината.

Най-студените точки в страната
Мусала -30 градуса
Драгоман -15 градуса
Велико Търново -15 градуса
Чирпан -14 градуса
Разград -12 градуса
София -10 градуса
Данните са на ТВ Мет
Източник: standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини