От х:

Днес в x:

Ford изоставя марката си Mercury

Както става дума от известно време в медиите, Ford е на път да изостави своята марка Mercury и в общи линии да се откаже от нея. Единият от факторите за евентуално подобно решение е липсата на имидж на марката и действително човек не я свърза с нищо. Освен това продажбите съответно също не са на завидно ниво.
И въпреки това от Ford твърдят, че марката трябва да оцелее, но на този етап не споменават как ще стане това. Вицпрезидентът на Ford Motor Cmpany Джим Феърли каза по време на автомобилното изложение в Чикаго, че ролята на марката се променя, но няма да се правят компромиси с нея. Той обаче подчерта, че в момента Lincoln и изчистването на имиджа на Ford са основни приоритети на компанията.


Според чуждото издание "Bloomerang News" изпълнителният директор Алън Мълали е казал, че докато Ford няма да се откаже от Mercury, като на този етап обаче компанията майка обмисля как точно да процедира с всичките си марки.


В момента е видимо, че основен приоритет е работата с Lincoln е приоритет, особено докато продажбите на луксозната марка са нараснали с 9.1 % за последната година. Само за сравнение и без това не особено високите продажби на Mercury са паднали с 6.9 %.


Някои експерти в индустрията описват Mercury като "франчайз на животоспасяваща система" и вярват, че до четири години марката може да престане да съществува. Като основна причина за това те предлагат факта, че повечето модели на Mercury са просто модели на Ford с друга емблема.


Chrysler също съобщи за плановете си да премахне някои от моделите си, които се застъпват сред собствените й марки, така че евентуално подобно решение няма да бъде прецедент. Ако тенденцията на продажбите на Mercury се запази, то в никакъв случай не е изключено тази марка да се присъедини към Oldsmobile...в миналото.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини