От х:

Днес в x:

Страдате от алергия? Toyota motor corporation ще ви помогне

Първата в света тъкан за автомобилни седалки, която спира развитието на алергените в интериора на колата е разработена от TOYOTA MOTOR CORPORATION (TMC), съобщават от централата. Новата технология ще се предлага за бъдещите модели на марката, които ще бъдат пуснати на пазара в Япония.


Според изследванията на ТМС, алергените се натрупват по седалките в резултат от пренасянето им чрез дрехите от външната среда. В резултат на триенето между материите, те се разпространяват във въздуха в купето на автомобила и попадат директно в дихателната система или по кожата на шофьора и пътниците. Новата тъкан, създадена от Toyota съдържа антиалегично вещество, което обхваща като в капсула вредителите и по този начин обезопасява около 93% от тях.


Други технологии, които са разработени от ТМС и които поетапно биват предлагани на пазара са специалното Fraichir покритие на седалките с копринени включвания за намаляване на дразненето на кожата, автоматична климатична инсталация с бързодействащ активен поленов филтър, както и първата в света система за контрол на количеството кислород в интериора на колата.
Източник: autoplanet1

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини