От х:

Днес в x:

Таркан - нов албум, нов имидж

Първият клип от новия албум на Таркан "Metamorfoz" се завърта ексклузивно от 5 февруари в ефира на българска телевизия - "Балканика" (balkanika.tv).

Видеото е към песента "Vay anam vay" (Леле, мамо, леле), която музикалните критици определиха като хит на продукцията.

Европейската премиера на "Metamorfoz" беше на 1 февруари в Германия, а България, Австрия и Швейцария са следващите страни, където се появява официално.

Предвидено е това да стане на 8 февруари, като албумът излиза в каталога на "Вирджиния рекърдс" (virginiarecords.com). Самият Таркан е автор на седем от парчетата, а аранжиментите са на Озан Чолакоглу.

Според специалистите заглавието на проекта е избрано неслучайно, тъй като бележи нова ера в кариерата на Таркан. Звученето на песните са синтез между Изтока и Запада и определено са изненада за почитателите му.

Изненада е и новият имидж на звездата, който е доста по-мъжествен в сравнение с това, което виждахме през последните години.

Първият англоезичен албум на Таркан - "Come Closer" (tarkancomecloser.com), също беше издаден първо в България и Германия - на 10 март 2006 г.

За първи път у нас носителят на световната награда за най-продаван източен изпълнител беше в края на април 2004 г. Като рекламно лице на "Опет/Айгаз" той присъства на откриването на първата бензиностанция на компанията в София.

Още тогава пред очакващите го на летище София журналисти Таркан каза, че не изключва възможността да има концерт още същата година: "Знам, че имам много почитатели в България, въпреки че това е първото ми посещение в страната".

Звездата спази обещанието си и дойде у нас на 2 юни, но през 2006 г. Концертът му трябваше да бъде на стадион "Локомотив", но поради изненадващо слабия интерес се състоя в Зимния дворец.

Според продажбите на албумите си Таркан (tarkan.com) е най-голямата балканска попзвезда през последното десетилетие и в началото на новия век. Продава милиони от албумите си, изпълва стадионите при концертите си в Турция и цяла Европа.

Той е първият турски изпълнител, успял да интегрира страната си на европейския музикален пазар.

Успешната му кариера започва през 1992 г. Всеки по-интересен факт около него излиза начело на вестниците и списанията. Любопитно е, че Таркан е единственият мъж, който някога е красял корицата на турския "Космополитън".

Таркан е едновременно професионален изпълнител и композитор, изпълнява соул, диско и традиционна турска музика, както и класически поп балади и дори рок.

За разлика от много попзвезди, не слиза от върха на славата, след като влиза в "Топ 40" с всеки свой сингъл от 1992 г. насам.

Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини