От х:

Днес в x:

"Сезонът" на личността определя грима

Как да се гримираме с помощта на новата теория "годишни времена".
Съществува сравнително нов метод, който позволява да изберете подходящия за вас основен цвят на грима: това е т. нар. "Теория на гримирането - годишни времена". Според нея хората се делят на 4 типа: пролет, лято, есен и зима.

Принадлежността към всеки един от тях се определя по оттенъка на косата и кожата, цвета на устните и очите и начина на придобиване на слънчев загар.
Предлагаме ви характеристики на всеки от 4-те типа личност и съответните препоръки за грима, който ви подхожда.

Пролет
Това е най-редкият тип. Неговите представителките имат коса с топли оттенъци и светли тонове (светлоруси, ленени, светлорижави, златистожълти, светлокестеняви), веждите и миглите също са светли, а цветът на кожата е златист или бежов. Устните са ярки, а бузите са покрити с руменина с цвят на праскова. Очите са зелени, сини, маслинени.

С грима си тези представителки на нежния пол трябва да подчертаят нежността и прозрачността на собствените си тонове. Червените цветове на ружа, молива за устни и червилото трябва да бъдат с леко жълтеникав оттенък. Избирайте най-бледите сенки за очи. Зелените тонове, както и червените трябва да имат примес с жълтото. Най-подходящите цветове за пролетния тип жени са натуралните, меките бежови и кафяви тонове. Избягвайте приглушените и тъмни цветове, които ви правят вели и бледи.

Лято
Косата е от светлоруса, ленена, с цвят на пепел до тъмнокестенява. Веждите и миглите са с цвят на пепел или кафяви, кожата е нежна прозрачна и студена, червенината по бузите бледорозова, очите са сиви с различни оттенъци. Жените от този тип получават много добър загар, който има оттенък с цвят на маслина.

Вие можете да си позволите сребристи тонове върху устните, клепачите и дрехите. Козметиката и лаковете с перлен ефект са като че ли специално създадени за вас. Избирайте леките сини и виолетови оттенъци или съчетанието на кафявите, бежовите и сивите тонове с червено, синьо и розово. Ако обичате зеленото, не забравяйте да си сложите червило със сдържан и подчертано натурален цвят.

Есен
Дамите, принадлежащи към този тип, са с бледозлатиста кожа с много петна и лунички и практическо нямат никаква руменина. Цветът на косата варира от рижава, златна до кестенява и тъмно кафява, а устните са ярко червени. Очите са невероятно разнообразие - кехлибарени, тъмно кафяви, зелени, жълто-зелени (практически никога не се срещат сиви и сини). Бялата кожа на дамите лесно се зачервява и бързо изгаря и те много трудно постиган равномерен загар.

Козметиката, която използвате, трябва да бъде матова и в никакъв случай перлена. Жълтеникаво-червеният молив ще предаде на устните ви благородство. Не прекалявайте с ружа - кожата трябва да остане прозрачна. Много успешно за вас е съчетанието на есенно-сините сенки и медно-червените червила и лакове за нокти или зелени сенки и оранжево-червени червила и лакове. Умерено можете да носите топлите сини и червено-виолетови тонове.

Зима
Това е най-многобройният тип на земята, който се разделя на два подвида: зима-"белоснежка" и зима-"южнячка". Зимата-белоснежка може за се разпознае по светлата, бледа и чиста кожа, черните вежди, устните със студено розов оттенък. Лунички няма, а при загар кожата придобива маслинен оттенък.

Зимата-южнячка притежава кожа със студен маслинен оттенък, веждите и миглите са черни, устните са ясно очертани, а загарът е тъмнокафяв или кафяво-оранжев.
Всички представителки имат черна или кафява коса, а очите им са черни, тъмнокафяви, тъмносини, светлозелени, сиво-сини, кехлибарени.

Жените от този тип могат да избират грим с наситени и ярки тонове, но класиката за тях е кафявото и сивото. Червилото и лакът със седефено-розов цвят изискано ще завършат техния грим. На зимния тип жени подхождат студените нюанси на виолетовото със син оттенък.

Бърз (и универсален) тест за определяне на вашия цвят:
Ако искате бързо да определите дали ви отива определен цвят, поднесете някаква вещ в този цвят до лицето си. Ако кожата ви изглежда сочна, устните по-ярки, кръговете под очите - по-малко забележими, то това е вашият цвят! Но ако лицето изглежда бледо, уморено, а очите помътняват и около тях се очертават кръгове - търсете друг цвят.

Източник: tia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини