От х:

Днес в x:

Арестуваха Бат Сали от Биг Брадър заради фалшифициране на винетки

Бившият участник в "Биг Брадър" е арестуван вчера в Казанлък за съучастие в дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с подправка на документи.

Казанлъшките криминалисти са задържали вчера следобед група от четирима души за изготвянето на фалшиви документи, най-вече винетни стикери, лични карти, свидетелства за основно образование и заготовки за тях.

Двама мъже и една жена на възраст от 33 до 37 години били заловени в момент на изготвяне на фалшиви винетки в къща в казанлъшкото село Черганово. В печатането на ментетата е участвала и 53 годишната собственичка на къщата.

По време на акцията единият от извършителите е направил опит да изхвърли в горяща печка в помещението изготвените вече стикери, но благодарение на бързите действие на полицията, те били извадени своевременно.



След проведените оперативно-издирвателни мероприятия е задържан още един мъж, съпричастен към дейността на групата. Това е именно 30-годишният Стефан Кемалов, по-известен като Бат Сали от "Биг Брадър".

По информация на заместник районен прокурор Кръстин Къцаров Бат Сали е бил подбудител и е помагал в престъплението.

Четирима са задържани за 24 часа в РПУ-Казанлък. Работата по доказване на престъпната дейност на групата продължава.



Максималното възможно наказание е лишаване от свобода до десет години.

Бат Сали за последно попадна в светлините на медийните прожектори, когато оглави листата на общинските съветници на Евророма за Казанлък.

Обществената му дейност не се ограничава до това. Той е известен и като управител на фондация "Ромско сърце".
Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини