От х:

Днес в x:

Денди : Милите Златки – дори не осъзнават, че станаха за смях!

Ексцентричният писател Любомир Милчев-Денди взе бронзовия медал в последното издание на „Биг Брадър". Той е завършил българска филология и културология в СУ „Св. Климент Охридски". Специализира в университетите в Хайделберг и в Бохум, Германия. Издал е 13 книги, в момента работи по 14-та. Зодия Дева е, на 50 години. Роден е в Дупница, но твърди, че никога не е живял там.

 Денди, как се чувствате след финала на „Биг Брадър"? Утихнаха ли вече емоциите, или още сте под напрежение?

 Телевизионните ми участия не са повод за чувства, те са ангажимент. Аз правя шоу. Пристъпвам с желанието да внеса неочакван момент, който да внуши на хората, че животът е много по-богат, отколкото понякога си мислим, и следва да се възползваме.

 Очаквахте ли да се класирате в челната тройка?

 Разбира се, че очаквах, и резултатите го потвърдиха. Поласкан съм от положителния прием, който получих за участието си. Като направя баланс, мисля, че участието ми бе повече от успешно.

 Очаквахте ли самият вие да бъдете първи в класацията на зрителите?

 Да. Зрителите са уморени от обичайните телевизионни преструванковци. Искат нещо различно и аз им го дадох. В известен смисъл аз съм безспорният фаворит на това издание. Казвам го без излишна скромност.

 Според вас Лео Бианки или Златка Димитрова заслужаваха повече победата?

 Категорично Лео трябваше да спечели. Дискретен, забавен и услужлив. Никога не взе страна, умиротворяваше настроението. Златка е посредствено момиче с бегло образование и простовати маниери. Амбицията й не съответства на възможностите й.

 В къщата на „Биг Брадър" нарекохте двете Златки „неодушевени предмети". Какво имахте предвид?

 Опитах се да придам на номинациите си по-забавен, литературен облик. Това е луксозно. Тъй като те се движеха в къщата като живи правилници на „Биг Брадър", аз ги нарекох неодушевени предмети, част от мебелировката. Те много парадираха с привилегиите си в продукцията - фризьор, маникюрист, зъболекар и т.н., което не бе особено изискано. Те ни внушаваха, че са натоварени от продукцията с много важни задачи, а всъщност плюскаха, мазотеха се с гримове и си скубеха косите. Кому е интересно това? Никому.

 С какво според вас двете плеймейтки спечелиха зрителското одобрение?

 Не съм останал с убеждението, че са спечелили одобрение. По-скоро станаха за смях.

 Вярвате ли в промяната на двете Златки - че от обикновени еротични модели те са се превърнали в млади жени, които едва ли не могат да служат за пример на момичетата в България?

 Не - те хитруват и много точно си правят сметките. Като бакалки... Има много такива като тях, те двете не са изключение, просто са по-популярни. И сълзи проливат с лицемерие и сметка.

 Черната Златка е критикувана, че е манипулирала зрителите с престорена добродетелност и изопачена идея за благотворителност.

 Да, тя спекулира с благотворителната си мисия и нека на нея й тежи преструвката. Мен какво ме засяга? Хората разбраха лицемерието й и дори я презират.

 Ако бяхте спечелили първото място в „Биг Брадър", какво щяхте да правите с наградата?

 Ами какво се прави с една кола? Каниш приятели и отпътувате нанякъде.

 Съжалявате ли за участието си в риалитито, след като излязохте от „Биг Брадър"?

 При мен има само плюсове. Хората ме обичат. Достатъчно съм популярен. Аз съм щастлив човек. Така съм решил, така съм направил. Поне съм ви забавлявал.

 Според вас каква е причината за успеха на подобно „воайорско" шоу в България?

 Хората обожават да надникнат през ключалката на чужд живот навсякъде по света. В това няма нищо лошо, стига да не се минава една определена граница.

 Чувствате ли се понякога като човек, който принадлежи към друга епоха?

 Чудесно се чувствам и в тази епоха. Аз съм много образован и епохите са в мен.

 Обижда ли ви фактът, че малко българи познават книгите ви?

 Това какво ме засяга? Да четат. Не е ласкателно за самите тях, но аз не се изживявам като център на света.

 Журналистката Кристина Патрашкова заяви, докато бяхте в къщата, че живеете много бедно и трудно поддържате образа си на „конте". Вярно ли е това?

 На тази надута персона мога да кажа, че не й дължа отчет за финансите си, както и не се интересувам от нейните. Аз съм свободен човек. Не изкарва ли тя прехраната си, публикувайки срамни тайни, изнесени от ДАНС? Това почтено занимание ли е за изискана дама? Бих казал не. Но по-тъжното е, че тя е досадна и конвенционална и това не могат да го скрият нито скъпите й очила, нито фрапантните й тоалети. В нея има нещо комунистическо, а както е известно, аз съм от другата страна на барикадата.

 Говори се упорито, че Спас Русев ви подпомага финансово. Вярно ли е това?

 Помогна ми в проекта за двуезичен гид на Царския дворец. Хотел „Радисън", който е негова собственост, бе един от основните спонсори на книгата, но има още много, които ме подкрепиха с удоволствие. За тази книга аз имам около десет спонсора и направих всичко сам.

 Какво имахте предвид с думите „моите съболезнования", отправени към Алекс Сърчаджиева на финала на „Биг Брадър"?

 Това момиче е наблъскано в схема, в която не се чувства уютно. Но на финала да реди сълзи персона, която счита, че Милано е столица на Италия, освен че е комично, е и тъжно. Аз изказвам моите съболезнования на Патрашкова за неугледното й и неграмотно протеже - Златка Димитрова. И ви уверявам, че и двете са станали за смях с преигравката да се представят за героини на благотворителността. Но и двете са достатъчно дебелокожи, за да си го признаят.

 Бихте ли участвали и в друго риалити от сниманите до момента в България?

 Имам да довършвам 14-ата си книга - пособие за добри обноски. Бих се снимал във филм.

Мина Узаничева

Източник: http://www.vsekiden.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини