От х:

Днес в x:

Британците са по-либерални към брака и секса

Британците заемат по-либерално отношение към секса и брака, но запазват традиционните си виждания, когато става дума за отглеждането на деца, сочи годишно изследване, предаде Франс прес.
Мнозинството сега смята, че няма нищо лошо в секса преди брака и обществото е все по-толерантно към еднополовите отношения, се казва в 24-тия годишен доклад на Националния център за социални изследвания.

Той е озаглавен "Новите семейства? Традиции и промени в модерните отношения". Изследването сочи, че възгледите на мъжете за барака и отглеждането на деца са по-традиционни, отколкото женските.

Показва промените в живота на британското семейство. Расте броят на едночленните домакинства, както и на съжителството без брак, докато брачните двойки са най-ниско ниво от 1986 г.

В проучването са участвали 3000 души, като 70% от тях смятат, че сексът преди брака е нормален, в сравнение с 48% през 1984 г. Две трети от анкетираните смятат, че няма голяма разлика в обществено отношение дали си женен или живееш на семейни начала.

54% смятат, че партньорите не е задължително да живеят заедно, за да имат стабилни отношения. 69% твърдят, че не е необходимо да имаш партньор, за да живееш щастлив и пълноценен живот.

Само 10% вярват, че хората, които са избрали да живеят сами нямат добри връзки. 42% мислят, че сам родител може да отгледа дете, също толкова добре, колкото и двама. Почти същия процент /41%/ не са съгласни с това мнение.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини