От х:

Днес в x:

В Бразилия забраниха игрите Counter Strike и Everquest

В Бразилия от четвъртък, 18 януари 2008 г., официално е въведена забрана за компютърните игри Counter-Strike и Everquest, тъй като те провокират насилие и "вредят на здравето на потребителите". Тези игри трябва да бъдат премахнати от всички компютри, на които са инсталирани. В противен случай техните притежатели трябва да плащат глоба в размер на 3000 долара на ден.

Забраната на тези игри е потвърдена от Федералния съд на Бразилия още през октомври 2007 година, но въвеждането й беше отложено. Според съдия Карлош Алберто Симоеш де Томаз (Carlos Alberto Simоes de Tomaz), Counter-Strike и Everquest провокират "нарушение на обществения ред и представляват заплаха за демократичното общество, закона и обществената безопасност".
Според медиите в Бразилия, Федералната аценция за защита на правата на потребителите "Прокон" вече е започнала конфискуване на всички копия на игрите в щата Гояс, а освен това е разпратила предупредителни съобщения по всички компютърни зали в щата. Според Лукас Тиаго Бретаня Абачери (Lucas Tiago Bretanha Abacheri), собственик на компютърна зала, клубът му ще понесе значителни финансови загуби, тъй като инсталираните версии на игрите са лицензирани, а Counter-Strike е най-популярната игра във всяка компютърна зала.
Официалният разпространител на игрите в Бразилия, компанията Electronic Arts (EA), вече коментира решението на бразилските власти. Според представител на компанията, "ЕА очаква да излезе официалното съдебно решение, за да предприеме съответните мерки".

Източник: ittechnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини