От х:

Днес в x:

Дъвченето на дъвка може да доведе до сериозна загуба на тегло

Прекалената употреба на дъвки без захар крие сериозен риск за здравето ни, показва изследване публикувано в популярния British Medical Journal.

Съдбата на двама пациенти, страдащи от необяснима диария и загубили близо по близо 20 килограма от теглото си, стои в основа на научното открите.

За учудване на лекарите, причината се оказало притежаващото известно очистително действие веществото сорбитол, за зла участ често използвано като подсладител в дъвки и в сладки за диабетици.

И двамата болни са консумирали минимум по 20 дъвки на ден, всяка от които е съдържала по 1,25гр сорбитол. Дневно количество от над 5 грама сорбитол създава тревоги за стомаха. Казано по-просто трайна диета от над 4 дъвки на ден много скоро ще ви накара да прекарвате по-голяма част от времето си в тоалетната.

От Wrigley-Spearmint признават, страничните ефекти при злоупотреба с продукти на компанията, но отбелязват, че всеки пакет съдържа предупреждение.

Отчитайки размера на шрифта с което е написано, явно ще трябва да вземат пример от тютюневите производители ако не искат скоро да оглавят списъка на най-съдени компании.
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини