От х:

Днес в x:

Двама българи са задържани в Италия за "клониране" на банкови карти

Двама българи са задържани в навечерието на Нова година в италианския град Болоня, докато се опитвали да изтеглят с "клонирани" карти пари от банкомат в центъра на града, съобщи БТА като цитира сайта bologna2000.com.

Българите - 26-годишният Александър Акиф и 29-годишният Ивайло Владимиров, били арестувани на 31 декември.

Служител на клон на банка "Уникредит" в Болоня ги видял да теглят пари от банкомата на входа, като използвали доста банкови карти. После той се натъкнал отново на тях на друг банкомат в града и тогава алармирал полицията.

Единият от българите бил арестуван на мястото на престъплението, другият се опитал да избяга, но бил задържан от полицаите след кратък сблъсък, в който леко бил ранен един полицай.

В единия българин били открити шест "клонирани" карти и 1050 евро, а в другия - 18 "клонирани" карти и 1990 евро.

Полицията претърсила стаята в хотела, в който били отседнали българите в Болоня, и открила 46 "клонирани" карти, преносим компютър и устройство за четене на данните от банковите карти.

Българите използвали в процеса на "клонирането" на картите и мобилен телефон с камера, който "шпионирал" тайните кодове на картите на клиентите на банкоматите.

Двамата задържани били в Болоня и между 15 и 17 декември, когато именно събрали необходимите им данни за "клонирането" на картите, които използвали в момента на арестуването им.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини