От х:

Днес в x:

Арт инсталация провокира с личните местоимения: Ние, Вие, Те

    Една нова форма на провокация ще имат възможност да приемат Хасковлии от днес през следващите три дни в Младежкия център.

    Там креативният екип на Проекта „Лични местоимения: Ние, Вие, Те" ще подреди арт инсталацията в пъзела от света на музиката, фотографията и в картините на Кольо Карамфилов.

    Откриването е тази вечер, на 17-ти май, от 17.00 часа. Инсталацията остава до 20-ти май.

    Хасково е един от 8-те града, през който 53-дневното турне на мултимедийната полиекранна инсталация минава. То се реализира с финансовата подкрепа на ПРОГРАМА БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства” по ФМ на ЕИП 2009-2014 г. и предлага свободен достъп до пространство за споделяне на радостта от творчеството и от общуването с другия.

    На седем екрана на фона на специално композирана музика, те показват подбрани фотографии, ярки образи на хора - от бохемата на София и Пловдив, но и лицата от ромския квартал. В целия този визуален микс се появяват поетичните картини на художника Кольо Карамфилов.
    В инсталацията са включени снимки на фотографите: Арсо Илиев, Георги Кръстев, Кирил Кръстев, Людмил Софрониев, Мариела Панeва, Соня Станкова (Лицата на Пловдив), Тина Халкова, Тихомир Пенов, Цветан Чатъшки, Юлиан Георгиев и други, както и фотографии, предоставени от Център „Амалипе”, фондация „Здраве и социално развитие” – Хесед и от Росен Карамфилов, който е предоставил такива с произведенията на своя баща Кольо Карамфилов.

     

    "Всеки, който е различен от мен, ме обогатява" (Екзюпери), а "Ние" това са всъщност "Вие" и "Те", когато се познаваме. Това казват авторите на "Лични местоимения: Ние, Вие, Те" - Сава Цонев, режисьорът Петко Манчев, композиторът от Норвегия Вес Рей.

     Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини