От х:

Днес в x:

Отбелязаха 180 години от началото на образованието в Първомай

    С тържествен концерт в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ отбелязаха 180 години от началото на образованието в Първомай. Спектакълът, подготвен от Добринка Вангелова, беше финалът на маратон от редица събития, посветени на годишнината – вечери, срещи, конкурси. Гостите преминаваха през коридора на „малкото училище“, в който бяха подредени табла с архивни снимки и изложба с творби на учениците.

    Съпричастен с празника стана и кмета на общината Ангел Папазов, който обеща витрина, за да могат учители и ученици да подредят отличията си. В залата дойдоха много  родители, бивши учители, a директорите на учебни заведения в общината направиха подарък - бяла дъска за новия компютърен кабинет. Училището получи поздравителен адрес от РИО – Пловдив. Директорът на училището Елена Добрева приветства гостите и разказа историята на образованието в града – отразена в документи и спомени на първомайци.

    По случай 180 години от началото на образованието в Първомай и във връзка с патронния празник на училището и Денят на българската култура, директорът раздаде грамоти на учителите с принос към образователния и възпитателния процес и на изявени ученици.

    Със „Салата от приказки“ в празничната програма се включиха ученици от 2 и 3 клас. Представлението беше подготвено от класните им ръководители Венче Колева и Таня Ангелова, а децата преразказаха емблематични моменти от популярни приказки в съвременно звучене. Пяха момичетата от вокалната група с ръководител Ваня Павлова, а градусът на настроението беше вдигнат от буйните ритми на танците, създадени от Николина Андреева. За да поздравят учители и ученици в програмата се включи група „Смехорани“ от ОДЗ „8 март“ и театралният състав на ОУ „Георги Караславов“.

    Празникът завърши с коктейл, на който на чаша вино учителите и техните гости се върнаха към близки и далечни спомени.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини