От х:

Днес в x:

Само два хубави дни от следващите десет

Малко слънчеви дни ще има от днес до края на следващата седмица. Днес ще бъде хладно и дневните температури ще са от 11-13 градуса в североизточните райони до 19 градуса на юг. 

В района на София температурата ще достигне 14-15 градуса. Ще духа умерен и силен вятър от северозапад.

За днес е обявен предупредителен жълт код за силен вятър в цялата страна. В областите Плевен, Ловеч, Габрово, В.Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич предупреждението е и за гръмотевична активност. 

Утре облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна, но ще остане хладно и ветровито, с температури от 15 до 20-21 градуса. 

В петък и събота вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад, а впоследствие - от юг. Облачността през първия ден ще бъде незначителна, в следобедните часове в планините е възможно само на отделни места да превали краткотраен дъжд. 

Условията за такива явления ще бъдат по-добри в съботния ден. Температурите ще се повишат и в петък ще са от 19 до 25 градуса, а в събота - с още 2-3 градуса по-високи. 

Това подобрение на времето ще бъде съвсем кратко. Още в неделя от запад облачността ще се увеличи и в цялата страна ще бъде по-често облачно, с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Температурите ще се понижат и ще бъдат от 17 до 23 градуса. 

Неустойчиво, по-хладно и с краткотрайни валежи ще остане времето и през повечето дни на следващата седмица.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини