От х:

Днес в x:

Огнян Герджиков: Хабим си човешките ресурси, като природните

Нямаше скрита политическа цел в срещата на НДСВ в събота, каза бившият председател на парламента Огнян Герджиков по Би Ти Ви. Изричното изискване на Симеон Сакскобургготски е било срещата да е във формат НДСВ, каквото бе през 2001 г.

Над 150 жълти депутати от 2 мандата на парламента, министри и зам.-министри от два кабинета се събраха в събота сградата на Научно-техническите съюзи в София. Това бе първата среща на НДСВ в пълен състав от близо 10 години насам.

Царят не желае да се кандидатира за президент, аз го разбирам, колкото и да ми е мъчно, каза Герджиков. "В цял свят той е изключително уважаван, само у нас така направихме, че да загуби влиянието си. Както хабим природните си ресурси, така хабим и човешките. Не умеем да ценим това което имаме, това е нашата огромна слабост", каза Огнян Герджиков.

Самият Герджиков наскоро е имал сблъсък със здравната система и по този повод е написал стихотворение, стана ясно от разговора с него. В стихотворението "По клиничната пътека" става дума за трън, забит в палец, но всъщност проф.Герджиков е счупил палеца си. Ето част от стихотворението.

Заби се трън жестоко в моя палец

и одве сгърчен в болницата влитам.

Отвсякъде личи, че съм страдалец,

от болка чак краката си преплитам.

„Да, господине, много неприятно,

но болницата няма таз пътека.

Да беше трън в петата, да, но в палец?

Момент, да видя в нашта картотека.

Намирам по пътека сто и двайсет.

За пръст е тя, но трябва да е среден.

А както и да гледам, то се вижда,

че средният Ви хич не е повреден.“

„Добре тогаз, пишете, че е среден!“

„Но господине, туй ще е измама.

Нали го виждам, че не е повреден.“

„Ох, направете нещо, Вашта мама!“

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини