От х:

Днес в x:

Аpple ще позволят да скриваме нежеланите приложения в iPhone

Всеки собственик на смартфон iPhone вероятно е забелязал, че броя на преинсталираните приложения в него е твърде голям, а също, че няма как да бъдат изтрити и заемат излишно място във вградената им памет. Оказва се, че Apple са обърнали специално внимание на този проблем и вече разработват инструмент, който да им позволи да ги изтрият от своя начален екран и да работят само с тези програми, които искат. Данните за това се появяват от софтуерния код на iTunes и разкриват, че много скоро потребителите ще имат възможност да скриват някои от преинсталираните заглавия в своя iPhone.

В случая става въпрос за мобилни приложения, които много хора не използват като например Compass, Stocks, Voice Memos и др. като тази функционалност със сигурност ще се хареса на доста потребителите. Важно е да отбележим, че тези заглавия няма да могат да се изтрият напълно от платформата на Apple, но ще могат да бъдат скрити от началния екран. Така ще продължат да заемат място във вградената ви памет, но пък ще ви позволят да поставите на началния екран само приложенията, които най-често използвате.

Интересното е, че дори шефа на компанията, Тим Кук наскоро намекна в свое интервю за тази възможност и ето, че софтуерните инженери на технологичния гигант вече работят над подобен инструмент. Все още не знаем кога точно тя ще е достъпна за потребителите, но вероятно няма да ни се налага да чакаме дълго и ще е част от следващия ъпдейт на iOS. През юни ще се проведе тазгодишната WWDC конференция на компанията с разработчиците, където вероятно ще разберем повече детайли за тази функция. 

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини